"Tribes of the City" albums "Rust and Gold" nonāk IMPALA nominācijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tribes of the City"
"Tribes of the City" Foto: publicitātes

Neatkarīgās mūzikas kompāniju asociācija IMPALA (Independent Music Companies Association - neatkarīgo mūzikas izdevniecību asociācija) ir izziņojusi divdesmit divu 2019. gada Eiropas labāko albumu īso sarakstu, nominācijā iekļaujot arī Latvijas šūgeiza/drīmpopa apvienības "Tribes of the City" albumu "Rust and Gold".

"Tribes of the City", kas pēc ilgāka pārtraukuma pagājušogad ir izdevusi albumu “Rust and Gold”, nebeidz gūt panākumus. Iekļūšana IMPALA nominācijā ir vērtējama kā īpaši nozīmīgs solis grupas darbībā. Pērn grupas albums tika atzīts par gada labāko ierakstu Latvijā, saņemot pašmāju “Austras balvu”. Februārī Latvijas ierakstu gada balvas “Zelta mikrofons” nomināciju paziņošanas pasākumā albums saņēma balvu par labāko dizainu, ko ir veidojusi grupas soliste Ksenija Sundejeva. Tāpat “Rust and Gold” ir izvirzīts nominācijā “Labākais alternatīvās vai indie mūzikas albums”. Albumu “Rust and gold” grupa ir izdevusi 2019. gada vasaras beigās, un tas ir pieejams vinila plates formātā, kā arī straumēšanas platformās.

Neatkarīgās mūzikas kompāniju asociācija IMPALA ar šo balvu atzīmē muzikālo talantu daudzveidību un bagātību, ko demonstrē neatkarīgie Eiropas izdevēji, un uzvarētājs tiek izvēlēts, ņemot vērā tā izcilo kvalitāti. Īsais saraksts tiek sastādīts, pamatojoties uz nacionālām atlasēm un datiem no citu Eiropas dalībvalstu albumu reitingiem, no kuriem IMPALA valdes locekļu žūrija izvēlas uzvarētāju.

TVNET: «I Love You Records» saņem IMPALA balvu.

TVNET: «Židrūns» pretendē uz IMPALA gada albuma balvu.

IMPALA awards notiek jau desmito gadu, un līdz šim balvas šajā nominācijā ir saņēmuši tādi albumi kā Hosē Gonzalesa “Vestiges & Claws”, grupas “Caribou” albums “Our Love”, “The xx” albums “Coexist”, dziedātājas Adeles albums “21” un daudzi citi. Tāpat nominācija paredz, ka  gada neatkarīgās mūzikas albuma kandidātiem būs iespēja prezentēt sevi tādos festivālos kā “Elbjazz” Vācijā, “Lollapalooza” Francijā un “W-Fest” Beļģijā.

IMPALA misija ir atbalstīt neatkarīgās mūzikas nozari, piešķirot arvien lielāku vērtību māksliniekiem, veicināt kultūras daudzveidību un uzņēmējdarbību, rosinot tam labvēlīgus politiskās plānošanas mehānismus, veidojot atbilstošu vidi un modernizējot mūzikas nozares uztveršanas rādītājus.

Ir plānots, ka grupas nākamais koncerts notiks 25. martā Kaņepes kultūras centrā. Jau drīz pārdošanā nonāks 100 biļetes, katras biļetes cena būs 8 Eur. "Tribes of the City" ir apzināti izvēlējušies veidot koncertu maksimāli intīmā atmosfērā, un šoreiz grupa kāps uz skatuves pilnā sastāvā. Tiek plānots, ka grupa uzstāsies arī Tallinas mūzikas nedēļā.

Foto: Grupa "Tribes Of The City" uzstājas "Austras" balvas ceremonijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu