Bagātākais cilvēks pasaulē pagājušajā nedēļas nogalē kļuvis vēl bagātāks (11)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Pagājusī nedēļas nogale bijusi ļoti veiksmīga bagātākajam cilvēkam pasaulē - “Amazon” dibinātājam un vadītājam Džefam Bezosam; viņš kļuvis vēl bagātāks, vēsta CNN.

Tiek norādīts, ka piektdien “Amazon” vadītājs Bezoss savai bagātībai pievienoja vēl astoņus miljardus dolāru, jo viņa vadītās kompānijas akciju vērtība pieauga par septiņiem procentiem.

Ceturtdien “Amazon” paziņoja par Ziemassvētku perioda pārdošanas rezultātiem, kas pārspēja pat optimistiskākās cerības; tas savukārt atspoguļojās arī finanšu tirgos un investīciju pieaugumā.

Lielākā daļa Bezosa bagātību ir saistīti ar “Amazon” akcijām. Viņam pieder aptuveni 57 miljoni akciju, kas kopumā veido 12% no kompānijas akciju kopskaita.

Iepriekš Bezoss varēja lepoties ar 115,6 miljardus dolāru lielām bagātībām, taču pašlaik, kā liecina “Bloomberg” miljardieru indekss, viņa bagātības mērāmas 124 miljardu dolāru apmērā.

Pašlaik 2020. gads Bezosam izskatās ļoti cerīgi, jo pērn viņš piedzīvoja ievērojamu bagātību zaudēšanu. Pēc šķiršanās ar sievu Makenziju Bezosu viņam bija jāatdod savai bijušajai laulātajai ceturtā daļa no viņam piederošajām “Amazon” akcijām. Līdz ar to Makenzija ieguva četrus procentus uzņēmuma akciju.

Tāpat uzņēmuma akciju vērtība kritās pērnā gada beigās, jo ievērojami samazinājās investīciju apjoms.

Tomēr kopumā eksperti norāda, ka uzņēmums šogad varētu piedzīvot vērtības pieaugumu, neraugoties uz dažādiem ārējiem riskiem, piemēram, globālajām ekonomiskās izaugsmes problēmām.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu