Nosacīti notiesā vīrieti par monētu viltošanu īrētas privātmājas virtuvē

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiro monēta.
Eiro monēta. Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu kādam vīrietim, kurš kopā ar citām personām īrētas privātmājas virtuvē nodarbojās ar viltotu lata un eiro monētu viltošanu, liecina publiski pieejamais tiesas spriedums.

2012.gadā apsūdzētais kopā ar vēl divām personām apvienojās organizētā grupā nolūkā viltot viena lata un divu eiro monētu izgatavošanu un šādu viltojumu izplatīšanu.

Vēlāk grupējumā iesaistīts ceturtais tā dalībnieks.

Grupējums nozieguma veikšanai izīrēja privātmāju un krāmu tirgū "Latgale", kā arī būvniecības preču veikalā iegādājās nepieciešamās preces monētu viltošanai.

Apsūdzētie privātmājas virtuvē no iegādātā ģipša izgatavoja ģipša formas, kurās izkausēja metālu. Pēc formās salietā metāla atdzišanas organizētās grupas dalībnieki izvilka monētu sagataves no ģipša formām un tad ar adatvīles palīdzību tās noslīpēja.

Pēc tam monētas daļēji aplīmēja ar caurspīdīgu līmlenti un iekrāsoja ar zelta krāsu. Pēc krāsas izžūšanas,  viltotās monētas spodrinātas ar vilnas zeķi, lai tās spīdētu.

Tādā veidā, laikā no 2012.gada 15. decembra līdz 2013. gada janvāra beigām apsūdzētie izgatavoja kopumā ne mazāk kā 3615 monētas divu eiro nominālvērtībā un ne mazāk kā 187 monētas viena lata nominālvērtībā.

Tiesa apsūdzētajam piemēroja brīvības atņemšanu uz diviem gadiem un sešiem mēnešiem, tomēr sods noteikts nosacīti ar pārbaudes laiku uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem.

Pārējie grupējuma dalībnieki jau iepriekš notiesāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu