Valsts policija aizturējusi vīrieti par vismaz desmit zādzībām no mājokļiem Rīgas reģionā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 2. biroja 2. nodaļas amatpersonas pagājušajā nedēļā, uzreiz pēc zādzības no kāda mājokļa Rumbulā, aizturējušas iespējamo vainīgo personu. Ņemot vērā, ka šā gada sākumā Dārzciemā un Rumbulas dārziņu teritorijā pieauga zādzību skaits no mājokļiem, policija sāka izmeklēšanu.

Tās laikā tika noskaidrots, ka aizturētais vīrietis veicis vairāk nekā desmit zādzības no mājokļiem pēdējo divu mēnešu laikā. Policija šobrīd turpina apzināt zādzībās cietušos un aicina tos atsaukties, zvanot uz tālruņa numuriem 29568318, 67086932 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī.

Pagājušajā nedēļā, 30.janvārī, likumsargi par zādzību no mājokļa aizturēja kādu 1993.gadā dzimušu vīrieti. Izmeklēšanas laikā policisti noskaidroja, ka garnadzis svešos mājokļos pārsvarā bija iekļuvis dienas laikā, ar akmeni izsitot pirmā stāva logus un nozogot dažādas vērtīgas mantas - juvelierizstrādājumus, naudu u.c. Tāpat noskaidrots, ka vīrietis nozagtās mantas pārdevis individuāliem uzpircējiem un lombardiem. Daļu no tām policisti ir atguvuši un aicina atsaukties to likumīgos īpašniekus (skatīt attēlus).

Aizturētais 27 gadus vecais vīrietis jau iepriekš sodīts par mantiskiem noziegumiem, tostarp par zādzībām no mājokļiem. Pagājušajā piektdienā, 31.janvārī, tiesa vīrietim piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu. Jāpiebilst, ka aizturētais tikai pērnā gada izskaņā tika atbrīvots no apcietinājuma, kas tika piespriests citas krimināllietas ietvaros, par līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem, kuri tika izdarīti Mārupē un Bolderājā 2018.gadā.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai telpā, paredzētais sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas. Tāpat pret vīrieti sākts arī kriminālprocess par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu.

Valsts policija atgādina - parūpējies par sava mājokļa drošību un pasargā to no garnadžiem:

  • Vērtīgās mantas jāglabā kvalitatīvā seifā!
  • Neglabāt vērtīgas mantas viegli pieejamā, redzamā vietā. Ja mājās tiek uzglabāta skaidra nauda, dārglietas vai vērtīga elektronika, ir vērts padomāt par kvalitatīva seifa iegādi. Turklāt tas jāpieskrūvē pie nesošās sienas vai grīdas. Ar speciālo līmi pielīmētu seifu zagļi noraus sevišķi ātri. Arī stiprināt seifu pie neizturīgas reģipša sienas nav tā labākā ideja;
  • Labas attiecības ar kaimiņiem atmaksājas;
  • Dodoties prom uz ilgāku laiku, jāaprunājas ar uzticamajiem kaimiņiem, lūdzot pievērst uzmanību tam, kas notiek mājokļa apkārtnē. Jābrīdina kaimiņi, ka, redzot jebkādas aizdomīgas personas vai automašīnas, nekavējoties jāzvana policijai. Tāpat kaimiņiem var lūgt iztukšot pastkastīti, jo pārpildīta pastkastīte garnadzim signalizēs, ka saimnieku ilgi nav bijis mājās;
  • Pamanot aizdomīgas personas un automašīnas, kurās iekšā esošās personas, iespējams, novēro mājokļus, Valsts policija aicina nekavējoties ziņot likumsargiem pa tālruni 110. Saņemtā informācija var būt ļoti noderīga izmeklēšanā;
  • Tāpat arī parūpējies, lai mājokļa drošības sistēmas būtu tehniskā kārtībā! Ja mājoklī ir ierīkotas drošības sistēmas – videonovērošana, signalizācija, vienmēr jārūpējas, lai šīs sistēmas būtu darba kārtībā. Dažkārt policija novēro, ka mājokļos, kuros ierīkota videonovērošana un izdarītas zādzības, kameras tehnisku iemeslu dēļ nav darbojušās, līdz ar to tiek apgrūtināta noziegumu atklāšana.
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu