Pēc svinībām, kurās piedalījās ugunsdzēsēji, Siguldā atrod mirušu vīrieti (42)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pixabay.com

Janvāra beigās Siguldas viesu namā “Vālodzes” noticis konflikts starp diviem viesiem - jaunu vīrieti no Mazsalacas un Siguldas VUGD darbinieku, kā rezultātā izsaukta vietējās pašvaldības policija, portālam TVNET pavēstīja bojā gājušā vīrieša māsa. Vēlāk vīrietis tika atrasts miris.

Bojā gājušā māsa Ija Elekse skaidro, ka, ierodoties policijas patruļai, noskaidrota situācija un nav uzskatīts par nepieciešamu sastādīt protokolu un izsaukt neatliekamo palīdzību, kaut arī cietušajam vīrietim, kuru acīmredzami piekāvis vietējais ugunsdzēsējs, visdrīzāk jau tobrīd bijis salauzts deguns.

Diemžēl novērota uzbrucēja un pārējo svinētāju “draugu būšana” ar vietējo policijas iecirkni, un tā tiek uzskatīta par pamatu šīs situācijas nopietnības neuztveršanai. Daļa ballītes viesu paši bijuši gan VUGD, gan Valsts policijas darbinieki. Valsts sistēmas darbinieki, kuri bija konfliktā iesaistītie viesi, apliecinājuši, ka paši tiks galā ar radušos situāciju, un cietušais attiecīgo aizstāvību, nogādājot viņu uz iecirkni lietas noskaidrošanai, no policijas nav saņēmis, norāda bojā gājušā māsa.

Nākamajā dienā pēc pasākuma cietušā māsa saņēmusi zvanu, ka neviens nezina, kur ir viņas brālis. Viņa mobilais telefons un virsjaka rīta pusē atrasta viesu namā, bet pats ir pazudis, viesiem apgalvojot, ka pēdējo reizi manīts ap pl. 3.30 naktī.

Par bezvēsts pazudušu cilvēku Siguldas pašvaldības policijai ziņots svētdienas pēcpusdienā, un sākta tuvākās apkārtnes pārmeklēšana. Meklēšanā iesaistījušies ap 200 brīvprātīgo, meklējot 28 gadus veco jaunieti visu svētdienas nakti, un netālu no viesu nama kādas mājas pagalmā ~30h pēc pazušanas pirmdienas rītā atraduši viņu ar smagiem miesas bojājumiem guļam zemē mirušu.

Ģimene ir izmisumā par notikušo traģēdiju - ne vien par faktu, ka vecākiem jāapglabā savs dēls, kam visa dzīve vēl varēja būt priekšā, bet arī par šā brīža izmeklēšanas kūtro gaitu no Siguldas iecirkņa Valsts policijas puses. Valsts policijas vilcināšanās ar liecinieku pratināšanu un pierādījumu vākšanu, mistiskie pazušanas apstākļi un konfliktā iesaistīto personu amati liek nojaust, ka notiek “sistēmas” darbinieku savstarpēja piesegšana iespējamā atkārtotā noziegumā pret jauno cilvēku vēlāk tajā pašā naktī.

Visdrīzāk, jaunietis kritiskā veselības stāvoklī, bez virsdrēbēm bijis spiests bēgt no varmākām nakts melnumā un aukstumā nepazīstamā vietā. Pēc puiša atrašanas viņam konstatēti smagi miesas bojājumi, tostarp lauzts deguns, sasista seja un sasitumi uz ķermeņa. Nāve iestājusies nosalstot, kas šajos laikapstākļos nevienam nav pārsteigums.

Jebkurš, kam ir kāda liecība, kas ir ko aizdomīgu redzējis, dzirdējis šajā apkārtnē aizvadītajā sestdienas naktī, tiek lūgts uzmeklēt radiniekus vai vērsties Valsts policijā, kurai diemžēl bojāgājušā piederīgie izsaka dziļu neuzticību – tā vietā, lai pildītu savus tiešos pienākumus glābt un palīdzēt cilvēkiem, rādās, ka puisis ne vien nav ticis aizsargāts, bet pats kritis par upuri valsts iekārtas dienestos strādājošiem noziedzniekiem, saka Elekse.

Pretstatā Elekses apgalvotajam, Valsts policija norāda - rīcībā esošā sākotnējā informācija liecina, ka šajā pasākumā nav piedalījušies Valsts policijas darbinieki.

Valsts policijā portāls TVNET noskaidroja, ka 27.01.2020. tā sākusi kriminālprocesu pēc Krimināllikuma 13. nodaļas.

Kriminālprocesa ietvaros ir veiktas ekspertīzes, lai noteiktu vīrieša nāves cēloni - kā nāves cēlonis konstatēta nosalšana. Vīrietim konstatēti miesas bojājumi – lauzts deguns. Tāpat kriminālprocesa ietvaros ir nopratinātas vairākas personas.

Šobrīd izmeklēšana turpinās.

Vēršam uzmanību: ja ir aizdomas par policistu negodprātīgu un neētisku rīcību, tad var ziņot Valsts policijas iekšējās kontroles birojam, norāda policija.

Savukārt VUGD portālam TVNET norādīja, ka “šobrīd ar lietas apstākļu noskaidrošanu un izmeklēšanu strādā Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Siguldas iecirknis, kur arī aicinām vērties ar jautājumiem”, plašākus komentārus nesniedzot.

Komentāri (42)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu