Nosūtot viltotu maksājuma uzdevumu, izkrāpj mobilos telefonus

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Aplikācijas telefonā. Ilustratīvs attēls.
Aplikācijas telefonā. Ilustratīvs attēls. Foto: Chandan Khanna/AFP

Šā gada janvāra beigās Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Liepājas iecirknī saņemta informācija par to, ka divi vīrieši, ievietojot sludinājumu internetā par to, ka pārdod mobilos telefonus, tikuši apkrāpti. Telefonu īpašnieki nosūtījuši preci, taču naudu tā arī nav saņēmuši.

Vienā gadījumā telefons izkrāpts 220 eiro vērtībā, bet otrā gadījumā – 450 eiro vērtībā. Abos gadījumos krāpnieki cietušajiem saziņas aplikācijā “Whatsapp” nosūtīja viltotu maksājuma uzdevumu par naudas pārskaitījumu, kas pārliecinājis pārdevējus, ka nauda tiešām ir pārskaitīta. Šobrīd Valsts policijā par notikušo ir sākti kriminālprocesi par krāpšanu.

Valsts policija aicina iedzīvotājus pirms darījuma slēgšanas izvērtēt visus iespējamos riskus un vēlams preci nodot pircējam klātienē tikai pēc tam, kad saņemta samaksa. Darījums klātienē pasargās abas puses – gan pārdevēju no naudas nesaņemšanas un arī pircēju no preces neiegūšanas.

Tāpat būtu ieteicams piefiksēt preces pirkšanas-pārdošanas faktu un pārdevēja-pircēja datus, jo tādā gadījumā būs iespējams vieglāk pierādīt iespējamo krāpšanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu