Kolorītais ģitārists Vess Borlends ar grupu "Limp Bizkit" jau drīzumā Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vess Borlends
Vess Borlends Foto: publicitātes

Viens no pasaulē atzītākajiem, virtuozākajiem un arī vizuāli pārsteidzošākajiem smagās mūzikas ģitāristiem Vess Borlends (Wes Borland) 7. februārī svin savu 45. dzimšanas dienu, un jau 28. februārī viņš ieradīsies Rīgā, lai uzstātos kopā ar grupu "Limp Bizkit".

Atzīmējot šo jubileju un gaidot koncertu, piedāvājam mazāk zināmus mūziķa dzīves un radošās karjeras faktus.

Vess Borlends dzimis Nešvilā, Tenesijas štatā 1975. gada 7. februārī. Bērnībā Vess vēlējās spēlēt bungas, taču vecāki stingri uzstāja uz klusāku instrumentu, un 12 gadu vecumā, visai ģimenei pārceļoties uz Floridu, viņš saņēma savu pirmo ģitāru. Līdz tam Vess bija nopietni aizrāvies ar skeitbordu un Austrumu cīņām, taču jaunajā dzīvesvietā bija gliemežvākiem klāts, nelīdzens ceļa segums, pa kuru nebija iespējams pārvietoties ar skrituļdēli, un arī cīņas mākslai nācās mest mieru, tādēļ vairāk laika atlika ģitārai. Skolā Vesam draugu nebija, gluži otrādi, daudzi viņam darīja pāri, tādēļ puisis visu brīvo laiku pavadīja, praktizējot ģitārspēli.

"Limp Bizkit" Borlendam atnesa pasaules slavu un virtuoza ģitārista statusu. Par savu atšķirības zīmi Borlends vienmēr izvēlējies neparastus tērpus, sarežģītu grimu, maskas un aksesuārus. Pats sevi mūziķis raksturo kā mākslinieku, kurš tikai sakritības dēļ spēlē arī ģitāru. Interesi par zīmēšanu Vess izrādījis jau pusotra gada vecumā, kad vecāki pamanījuši, ka bērns pludmales smiltīs zīmē izteiksmīgas sejas, un māksla pavadījusi viņu dzīves garumā.

“Esmu veidojis skulptūras, kalis dzelzi, fotografējis, nodarbojies ar dizainu un tomēr vienmēr visvairāk nosliecos uz glezniecību ar eļļas krāsām,”

stāsta mūziķis.

Uz skatuves Vess Borlends redzams visdažādākajos tēlos, dažkārt visu ķermeņa augšdaļu noklājis ar krāsu, dažkārt biedējošās maskās un melnām kontaktlēcām acīs. Šos tēlus mūziķis meistarīgi rada pats. Un arī šis hobijs Borlendam seko no bērnības, kad viņš sapņoja kļūt par šausmu filmu grima mākslinieku.

Tomēr biedējošais tēls redzams tikai uz skatuves, dzīvē Vess Borlends ir vienkāršs cilvēks. Interesanti, ka viņš ir īsts kaķumīlis, to viņam mājās ir 11. Kopā ar sievu Detroitā viņš izveidojis kaķu patversmi un priecājas par katru murrātāju, kuram izdodas atrast jaunas mājas.

Papildus "Limp Bizkit" Borlends darbojies grupās Big Dumb Face un Black Light Burns, kā arī ar paša vārdu rada elektronisko mūziku, izmantojot septiņdesmito gadu analogos sintezatorus, ģitāras un citus instrumentus. Savas muzikālās karjeras laikā viņš piedalījies dažādos projektos kopā ar Merilinu Mensonu, Korn līderi Džonatanu Deivisu, grupām The Chrystal Method, Filter un reperi Tech N9ne.

Vess Borlends
Vess Borlends Foto: Preses foto

28. februārī “Arēnā Rīga” būs iespējams baudīt iespaidīgu grupas "Limp Bizkit" šovu un līdz ar to arī neatkārtojamā Vesa Borlenda ģitārspēles meistarību, izpildot superhitus – "Nookie", "Break Stuff", "Take a Look Around", "My Generation", "Rollin'”, "My Way”, "Behind Blue Eyes", “Lightz”, “Gold Cobra”, “Lonely World” un citus.

Biļetes “Biļešu servisa” tirdzniecības vietās.

Koncerta apskats: Limp Bizkit Rīgā.

Foto: Limp Bizkit koncerts Rīgā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu