Pērn no nelegālas aprites izņemtas apreibinošas vielas 232 miljonu vērtībā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

Valsts policija pagājušajā gadā no nelegālas aprites izņēma narkotiskās un psihotropās vielas un prekursorus, kuru aptuvenā vērtību nelegālajā tirgū ir 232 miljoni eiro un no kurām sanāktu ap 11 miljoni vienreizēju devu, liecina Valsts policijas apkopotā informācija.

Valsts policija atgādina, ka tā pērn Kokneses novadā uzgāja lielāko kokaīna kravu Latvijas vēsturē. LETA jau rakstīja, ka pērn 8.janvārī likumsargi sadarbībā ar ārvalstu kolēģiem atrada kravu ar 42 kartona kastēm, kas visticamāk, sūtītas no Ekvadoras. Kastēs atradās 2195 briketes ar dažādiem logo un šajās kastēs bija paslēpts kokaīns.

Pērn kopumā policija veikusi 2451 apreibinošo vielu izņemšanu, kas ir par 276 izņemšanām mazāk nekā gadu iepriekš. Pērn policija visbiežāk izņēmusi marihuānu, bet tālāk seko psihotropie medikamenti un amfetamīns. Pērn likumsargi uzgājuši 47 marihuānas audzētavas.

Apreibinošo vielu nelegālas aprites jomā pērn reģistrēti 2312 noziedzīgi nodarījumi, kas ir par 276 mazāk nekādu gadu iepriekš. Visbiežāk konstatēta vielu neatļauta lietošana, kā arī iegādāšanās un glabāšana. Savukārt vielu realizācijas jomā pērn reģistrēti 442 noziedzīgi nodarījumi.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu