Pirmo reizi paziņoti "YouTube" peļņas rādītāji; investori neapmierināti (4)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Tehnoloģiju gigantu “Google” un “YouTube” mātesuzņēmums “Alphabet” pirmo reizi paziņojis, kāda ir video straumēšanas vietnes “YouTube” peļņa. Kā norāda “The Telegraph”, video straumēšanas vietne pērn nopelnījusi vidēji vienu miljardu dolāru mēnesī.

Kopējais “YouTube” 2019. gada peļņas rādītājs ir 15,15 miljardi dolāru, tomēr investori par šādu peļņu nav apmierināti – vairāki investori pārdevuši savas “Alphabet” akcijas, jo iepriekš bija prognozēts, ka peļņas rādītāji būs augstāki.

“Alphabet” vadītājs Sundars Pičai paziņojis, ka “YouTube” peļņa pērnā gada pēdējā ceturksnī bijusi 4,72 miljardi dolāru. Šajos rādītājos nav iekļautas tāda pozīcija kā ienākumi no “YouTube TV” abonēšanas.

Kopumā “Alphabet” uzņēmumu grupas peļņa palielinājusies par 17,3%, sasniedzot 46 miljardus dolāru. Tomēr analītiķi bija prognozējuši, ka kopējā peļņa būs par miljardu lielāka.

“Mēs turpināsim investēt datoru zinātnē, mākslīgā intelekta attīstīšanā, kā arī mākoņpakalpojumu attīstīšanā, kas būs kā spēcīga bāze tālākai “Alphabet” grupas attīstībai,” teica Pičai.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu