Ventspilniecei, kura nepamatoti izsaukusi policiju, noformē protokolu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Valsts policija

3.februārī ap pulksten 21:30 Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknī tika saņemta informācija, ka Ventspilī kādas sievietes māte ir izraidīta no savas dzīvesvietas. Reaģējot uz saņemto informāciju, likumsargi devās pie zvanītājas, 1979.gadā dzimušas sievietes, kura apgalvoja, ka viņas māte ir izraidīta no dzīvesvietas un atrodas uz ielas.

Adresē, no kuras sieviete it kā tikusi izraidīta, pie loga atradās vairāki jaunieši, kuri skaļi bļaustījās. Likumsargi jauniešus uzrunāja, un viņi paskaidroja, ka omamma aizgājusi ciemos un drīz būšot atpakaļ.

Kad sieviete atgriezās savā dzīvesvietā, viņa sniedza paskaidrojumu, ka policijai nav zvanījusi, tāpat viņa nav zvanījusi savai meitai un sūdzējusies, ka būtu izraidīta no savas dzīvesvietas. Tāpat noskaidrots, ka sievietes meita – zvana veicēja bieži sniedz nepatiesas ziņas.

1979.gadā dzimušajai sievietei tika noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par apzināti nepamatotu izsaukumu. Saskaņā ar Latvijas Administratīvā pārkāpuma kodeksu par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, piespriež naudas sodu fiziskām personām no 35 līdz 220 eiro, bet juridiskām personām — no 700 līdz 7100 eiro.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu