Juhņeviča kļūs par Rīgas tūrisma attīstības biroja valdes locekli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eva Juhņēviča.
Eva Juhņēviča. Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas tūrisma attīstības biroja (RTAB) valdē iecelta pašreizējā Kultūras ministrijas (KM) parlamentārā sekretāre Eva Juhņeviča.

Juhņēviča pildīšot KM parlamentārā sekretāra pienākumus līdz 14.februārim, pēc tam paliekot kā ministra ārštata padomniece Dziesmu un deju svētku procesa un reģionālo kultūras centru attīstības jautājumos. Par šo darbu viņa atlīdzību nesaņemšot.

Juhņēviča par Kultūras ministrijas parlamentāro sekretāri kļuva pērn, bet līdz tam no 2016. līdz 2018.gadam bija Dziesmu un deju svētku izpilddirektore, bet vēl pirms tam - Jūrmalas domes Mārketinga nodaļas vadītāja.

Lēmums par Juhņevičas iecelšanu amatā pieņemts 3.februārī, akcionāru kopsapulcē, kad tika pieņemts arī lēmums par līdzšinējā RTAB valdes priekšsēdētāja Guntara Grīnvalda atstādināšanu no amata un valdes locekļa Jāņa Jenža iecelšanu valdes priekšsēdētāja amatā.

Kā ziņots, līdzšinējais RTAB valdes priekšsēdētājs Grīnvalds vērsies Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) par dokumentu iespējamu viltošanu iestādē.

Viņš uzskata, ka dokumentu viltošana RTAB esot notikusi grupā un tajā esot iesaistīti pašvaldības iestādes pārējie valdes locekļi - RTAB valdes locekle Ieva Lasmane un Latvijas Restorānu biedrības prezidents un biroja valdes loceklis Jenzis, kā arī Burovs un, iespējams, arī "citi nodibinājuma dibinātāji, tiem to nezinot".

"Stājoties RTAB valdes priekšsēdētāja amatā, man kā juristam bija svarīgi, lai nebūtu politiskā mobinga un lai varētu ieviest labas pārvaldības principus, atgūstot RTAB reputāciju un sabiedrības uzticēšanos tam. Tomēr jau pēc dažiem mēnešiem izjutu uzstājīgus mājienus, piemēram, par bijušās vadītājas Vitas Jermolovičas pieņemšanu atpakaļ darbā, pret ko asi savstarpējās sarunās iebildu un arī konsultējos ar KNAB," pauž Grīnvalds.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu