Izglītojošā Valentīndienas pasākumā RSU Anatomijas muzejs veiks dzīvnieka sirds sekciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Sāp naktī uzšķērsta sirds" jeb sirds secēšana „Anatomijas naktī"
"Sāp naktī uzšķērsta sirds" jeb sirds secēšana „Anatomijas naktī" Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Izglītojošā Valentīndienas pasākumā Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Anatomijas muzejs veiks dzīvnieka sirds sekciju, pavēstīja RSU mediju attiecību vadītāja Ieva Nora Gediņa.

Gediņa skaidroja, ka tuvojoties Valentīndienai, mīlestības simbols - sarkanas sirdis - redzamas it visur, taču to, kas ir sirds stīgas, kā rodas sirdspuksts, kur sirdī ir bedrīte un daudzas citas "sirdslietas" 14.februārī varēs uzzināt kultūras telpā "Autentika", kur notiks izglītojoša lekcija un klātienē būs skatāma dzīvnieka sirds sekcija RSU Anatomijas un antropoloģijas institūta docētājas Marikas Garnizones izpildījumā.

Pasākums, kurā tiks veikta dzīvnieka sirds sekcijas demonstrācija, Latvijā notiks jau otro gadu un tā mērķis ir izglītojošā veidā tuvināt anatomiju plašākai publikai.

Pasākumu rīko RSU Anatomijas muzejs starptautiskās iniciatīvas "Anatomy Nights" iespaidos, un šogad šāda veida pasākumi norisināsies 15 dažādās vietās visā pasaulē, tostarp Austrālijā, ASV, Kanādā, Jaunzēlandē un Lielbritānijā.

Pasākums notiks 14.februārī kultūras telpā "Autentika" Bruņinieku ielā 2, Rīgā. Biļetes 5 eiro vērtībā var iegādāties vietnē "bezrindas.lv".

Ieeja pasākumā no 18 gadu vecuma. Visi ieņēmumi no pasākuma biļešu tirdzniecības tiks ziedoti pacientu biedrībai "ParSirdi.lv", kas apvieno sirds un sirds asinsvadu slimību pacientus, kā arī viņu tuviniekus un atbalstītājus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu