Tapusi jauna filma par ekstrēmo slēpotāju dzīvi "Oda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Flma "Oda"
Flma "Oda" Foto: kadrs no filmas

31. janvārī kinoteātrī "Forum Cinemas" pirmizrādi piedzīvojusi jauna ekstrēmo slēpotāju apvienības "Skilluminati" filma "Oda".

Galvenajā lomā iejuties Valmieras drāmas teātra aktieris Pauls Iklāvs.

Kinodarbs "Oda" tapis piecu gadu garumā bez valsts finansējuma, pateicoties iesaistīto entuziasmam.

Filmas "Oda" reklāmas plakāts
Filmas "Oda" reklāmas plakāts Foto: publicitātes

Sižetā dominē divas galvenās darbības vietas. Viena no tām ir telpa, kurā mitinās galvenais varonis, bet otra - guerrilla filmmaking, jeb partizānu kino manierē uzņemta vairāk kā 50 dažādās lokācijās Latvijā un Igaunijā. Filma pārsteidz ar elpu aizraujošiem trikiem uz slēpēm.

“Šī filmas daļa stāstā ienes īpašu dinamiku un adrenalīnu ne tikai profesionālā izpildījuma, bet arī tehniski sarežģītās uzņemšanas dēļ. Tā filmēta īpaši paaugstināta riska apstākļos pilsētvidē un tās plānošana bija īsts izaicinājums. Lai skatītājiem nekļūdīgi nodotu patiesās slēpotāju emocijas, operatoriem bija jābūt īpaši radošiem un precīziem, bet kas svarīgākais - jānotver kadri ar pirmo reizi. Jo otrās, ja iztraucē garāmgājēji, apsardze vai policija, var arī nebūt,” par filmas tapšanu stāsta režisors Ernests Cerbulis.

GALERIJA: Tapusi jauna filma par ekstrēmo slēpotāju dzīvi "Oda"

Slēpes cilvēkiem ir kalpojušas jau kopš leduslaikmeta, tiesa, gadu gaitā, atbilstoši globālajām tendencēm, to pielietojums ir mainījies. Autori ar aizrautību turpina šo pēctecības ideju, novedot to līdz galējība – slēpšanai pilsētas ielas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu