"Huawei" plāno izveidot ražošanas centrus Eiropā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters / Scanpix

Ķīnas tehnoloģiju kompānija "Huawei"  paziņojusi, ka  izveidos ražošanas centrus Eiropā, šādi uzņēmumam reaģējot uz ASV aicinājumiem Eiropas Savienības (ES) valstīm neizmantot tā tehnoloģijas.

""Huawei" šobrīd saistīts ar Eiropu kā vēl nekad," otrdien pieņemšanā Briselē par godu ķīniešu jaungadam norādīja uzņēmuma vadītājs Eiropā Abrahams Liu. "Tāpēc mēs esam nolēmuši, ka vēlamies izveidot ražošanas bāzes Eiropā, lai mēs spētu Eiropai nodrošināt 5G risinājumus, kas ražoti Eiropā."

Vienlaikus Liu atzina, ka tehnoloģiju pasaule aizvien vairāk tiek saistīta ar ģeopolitiskiem jautājumiem, tirdzniecības sarunām un diplomātisko dialogu starp valstīm.

Tāpat viņš aicināja Eiropu, ASV un Ķīnu veltīt vairāk laika politiskajām diskusijām, lai pārrunātu sadarbību un vienotus noteikumus.

Rūpnīcu izveide Eiropā arī palīdzētu mudināt ES valstis atteikties no bargiem pasākumiem, kas vērsti pret "Huawei".

Uzņēmums vēsta, ka tas šobrīd 12 ES valstīs nodarbina 13 000 cilvēku, kā arī tam ir divi reģionālie centri un 23 izpētes centri.

Kā ziņots, Eiropas Komisija (EK) pirms nedēļas publiskoja drošības vadlīnijas 5G mobilo tīklu izveidei, taču tās neparedz aizliegt izmantot "Huawei" ražoto aprīkojumu.

Šīs vadlīnijas tomēr noteic, ka augsta riska piegādātāju ražotais aprīkojums nedrīkstēs tikt izmantots "kritiskās un sensitīvās" tīkla daļās, tostarp pamattīklā.

EK paziņojumā nav minēts neviena uzņēmuma nosaukums, tomēr ar augsta riska piegādātājiem nepārprotami ir domāts pasaules līderis 5G aprīkojuma ražošanā "Huawei". ASV paudušas bažas, ka "Huawei" varētu ļaut Ķīnas komunistu valdībai izspiegot saziņu valstīs, kurās tiek izmantota tā ražojumi un pakalpojumi, taču "Huwei" kategoriski noraida šādas aizdomas. Vašingtona arī mudina sabiedrotos atteikties no "Huawei" ražojumu izmantošanas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu