Velokurjers ignorē noteikumus un riskē ar dzīvību A.Čaka ielā (14)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Kāds ēdienu piegādes uzņēmuma velokurjers neērtā un vienlaikus arī potenciāli bīstamā situācijā iekūlies uz Aleksandra Čaka ielas Rīgā.

Kāda neapmierināta autovadītāja tīmeklī publicējusi video, kurā redzams, kā vīrietis cenšas braukt pa ielu, spraucoties gar sabiedrisko transportu. Arī satiksmes eksperts Oskars Irbītis piekrīt autovadītājas viedoklim, jo ja raugās pēc satiksmes noteikumiem, velosipēdists nemaz nedrīkstēja atrasties uz ielas tur, kur atradās, ziņo TV3 raidījums Degpunktā.

"Velosipēdists drīkst kreisajā joslas pusē atrasties tikai tādos gadījumos, ja viņš apbrauc kādu vai apsteidz. Šajā video ir redzams, ka velosipēdists faktiski brauc pa joslas kreiso pusi," - tā Irbītis.

Par apdzīšanu to nevar nosaukt, jo riteņbraucējs nav iebraucis pretējā joslā. Arī apsteigšana tā īsti nav, jo tad viņam būtu jāvirzās ātrāk nekā blakus braucošajam trolejbusam. 

Tai pašā laikā eksperts skaidro, ka galvaspilsētas satiksmes infrastruktūra nav līdz galam sakārtota un uz Aleksandra Čaka ielas riteņbraucējiem nav ko darīt. 

"Vieglie automobiļi pārvietojas divās joslās, bet faktiski tur ir viena josla katrā virzienā. Ja skatāmies uz kravas automobiļiem un sabiedrisko transportu, tad divi blakus nesanāks. Faktiski ir viena josla katrā virzienā. Līdzīga iela mums ir Kr.Valdemāra iela, kur arī visi ir saspiesti, brauc ļoti, ļoti tuvu viens otram un es kā motobraucējs no šīm divām ielām izvairos. Es uz viņām nerādos, jo sastrēguma, intensīvas satiksmes laikā tur nav vietas," skaidro Irbītis.

No otras puses - kurjeram nav lielas izvēles, ja pasūtījums jāpiegādā Čaka ielā. Tad tāpat nākas spraukties cauri satiksmes biezoknim. Vai arī ideālā gadījumā jāizvēlas paralēlās ielas, piemēram, Kr.Barona iela, pa kuru viņš galamērķī uz A.Čaka ielas visticamāk pat nonāks ātrāk. Un arī drošāk.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu