Ozoliņa treneris prognozē perspektīvā tenisista iekļūšanu pasaules ranga Top 10

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kārlis Ozoliņš
Kārlis Ozoliņš Foto: Twitter: @tennis_shots

Latvijas talantīgais tenisists Kārlis Ozoliņš nākotnē varētu iekļūt ATP pasaules ranga labāko desmitniekā, intervijā "360 TV" raidījumā "Hattrick ar Puči" prognozēja sportista treneris Jānis Viņķis.

Ozoliņš nesen Melburnā aizvadītajā "Australian Open" junioru turnīrā sasniedza pusfinālu vienspēlēs un iekļuva dubultspēļu turnīra finālā.

17 gadus vecajam Ozoliņam, kurš Melburnā trenējās kopā ar Ernestu Gulbi, šis bija tikai otrais "Grand Slam" junioru turnīrs.

Pēc šim sacensībām Ozoliņš ir pakāpies par 12 pozīcijām uz augsto 6. vietu pasaules tenisa junioru vienspēļu rangā.

Profesionāļu jeb ATP pasaules rangā Latvijas rekords ir 10. vieta, kuru 2014. gadā sasniedza Gulbis.

Ozoliņa treneris Viņķis prognozē, ka viņa audzēknim ir pa spēkam atkārtot Gulbja panākumu.

Latvijas tenisists jau 17 gadu vecumā izceļas ar ļoti spēcīgu servi, bumbiņai lidojumā sasniedzot ātrumu 220 kilometri stundā.

"Viņš pirmo servi "Australian Open" turnīrā izpildīja aptuveni 220 km/h. Otrās serves ātrums vidēji bija 177 km/h. Tie ir konkurētspējīgi rādītāji," teica Viņķis.

Šogad "Australian Open" pieaugušo turnīrā ātrākās serves autors bija Spānijas tenisists Džaume Munars. Pēc viņa spēcīgākās serves bumbiņa sasniedza 232 km/h ātrumu.

Starp vadošajiem tenisistiem vēl tikai 12 spēlētāji spēja uzrādīt servi, pēc kuras bumbiņa lidoja ar vismaz 220 km/h.

"Viņš tenisā ir iekšā ar visām četrām. Protams, ka viņa vecumā Latvijā viņam nav konkurences. Praktiski jebkur citur ir problēmas atrast viņam sparingu," atzina treneris Viņķis.

No 6. līdz 7.martam Latvijā tiks aizvadītas Deivisa kausa Pasaules otrās grupas spēles, kurās Latvijas izlase spēkosies ar Ēģiptes tenisistiem.

Sagaidāms, ka šajās sacensībās Latvijas izlasi pēc ilgāka pārtraukuma pārstāvēs Gulbis, kā arī debiju valstsvienībā varētu piedzīvot Ozoliņš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu