Negadījumā Stambulas lidostā trīs bojāgājušie un 179 ievainotie (12)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lidmašīnas avārija Stambulas lidostā
Lidmašīnas avārija Stambulas lidostā Foto: Emrah Gurel / AP

Stambulas lidostā trešdien nolaišanās laikā no skrejceļa noskrējusi un aizdegusies pasažieru lidmašīna, kā rezultātā trīs cilvēki gājuši bojā un 179  ievainoti, vēstīja ziņu aģentūra "Anadolu", citējot Turcijas veselības ministra Fahretina Kodžas teikto.

Stambulas gubernators Ali Jerlikaja precizējis, ka lidmašīnā bijuši 183 cilvēki - 175 pasažieri, tai skaitā divi zīdaiņi, kā arī četri stjuarti un divi piloti.

Gubernators arī pavēstīja žurnālistiem, ka ievainotie nogādāti 18 dažādās slimnīcās un ka vairums no viņiem guvuši vieglus ievainojumus un "jūtas labi, izņemot vienu divus cilvēkus".

Lidmašīna pieder Turcijas lidsabiedrībai Pegasus Airlines, un tā veica lidojumu no Turcijas rietumu provinces Izmiras uz Stambulu. Tiek ziņots, ka nosēšanās brīdī Stambulā bijusi spēcīga lietusgāze.

Turhans atklāja, ka daudzi cilvēki no lidmašīnas izkļuvuši pašu spēkiem, un piebilda, ka aizdedzies viens no lidmašīnas dzinējiem. Ziņu aģentūra "Anadolu" vēstīja, ka uguni izdevies nodzēst.

Turcijas mediji arī publiskojuši kāda aculiecinieka uzņemtu video, kurā redzama salūzusī lidmašīnas fizelāža un pasažieru evakuācija.

Avārija notikusi Sabihas Gekčenas lidostā, Stambulas Āzijas pusē.

Raidorganizācija TRT ziņoja, ka lidosta pēc avārijas ir slēgta uz nenoteiktu laiku un visas lidmašīnas novirzītas uz Sambulas galveno starptautisko lidostu.

Janvārī Sabihas Gekčenas lidostā tika apturēti visi reisi, jo sliktajos laikapstākļos no skrejceļa noskrēja cita "Pegasus" lidmašīna, kurā atradās 164 pasažieri, kas visi tika droši evakuēti.

Komentāri (12)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu