Vācijā pārdošanā nonācis Mercedes, kas ir pat dārgāks nekā Kapones "kadiljaks" (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Mercedes G 63 AMG 6x6 Brabus 700
Mercedes G 63 AMG 6x6 Brabus 700 Foto: Hollmann International

Vācijā iegādei šobrīd pieejams unikāls Mercedes G 63 AMG 6x6 izpildījumā Brabus 700, kur vārds norāda uz Botropas uzņēmumā veiktu tūningu, bet skaitlis - uz tā rezultātā iegūto jaudas rādītāju.

Vakar jau vēstījām, ka Lasvegasā bāzētais Celebrity Cars patlaban tirgo pasaulē labi zināmā gangstera Ala Kapones Cadillac Town Sedan, par to prasot apaļu miljonu ASV dolāru. Brēmenē bāzētais Hollmann International tikmēr piedāvā iegādāties automobili, kurš gan nav ar tādu vēsturisko vērtību, taču

uz ceļa stāv majestātiskāk, spēj izbraukt tur, kur Als Kapone pat ar kājām nespētu izbrist, un arī maksā vairāk.

Runa ir par Mercedes G 63 AMG 6x6 Brabus 700.

Lai gan mašīna izskatās pēc speciāla pasūtījuma, patiesībā tā bāze ir sešu riteņu Mercedes G 63 AMG 6x6 - bezceļu monstrs ar trim asīm, pieciem bloķējamiem diferenciāļiem, 37 collu apvidus riepām, 5,88 metriem starp bamperiem, ir 2,21 metru augsts un sver vismaz četras tonnas. 

Foto: Hollmann International

Kā norāda vācu AutoBild, Mercedes-Benz precīzi neatklāj, cik šādus automobiļus pēc kompānijas pasūtījuma izgatavoja Austrijas Magna Steyr Grācā.

Eksperti lēš, ka periodā starp 2013. un 2015.gadu kopumā tika uzbūvēti 120 - 140 G 63 AMG 6x6 eksemplāri, un visi tika pārdoti.

Daži no tiem, tai skaitā šis brīnums, nonāca pie Brabus.

Foto: Hollmann International

Konkrētajam auto Botropas uzņēmuma mehāniķi pirmkārt veica oriģinālā 5,5 litru V8 kompresordzinēja modificēšanu.

Motora pārbūve izmaksāja nepilnus 18 tūkstošus eiro, taču tas bija to vērts, jo motora veiktspēja no "necilajiem" 544 ZS un 760 Nm pacēlās līdz 700 ZS un 960 Nm.

Tas gan nav viss, jo bez tā auto ieguva pilnu ārējā dizaina aksesuāru komplektu un jaunu, koši oranžu interjeru, kas kopā ar darbiem motora telpā izmaksāja aptuveni 200 000 eiro.

Foto: Hollmann International

Jautāsi, cik tad maksā šis melnais auto ar oranžo salonu? Atbilde ir - ļoti daudz! Jau oriģinālais Mercedes tikko no rūpnīcas maksāja 451 010 eiro.

Šis Brabus 700 ir vēl par vairāk nekā pusmiljonu eiro dārgāks un jaunu saimnieku iegūs tikai tad, ja tas būs gatavs šķirties no 951 881 eiro.

Un tas ir vairāk nekā Celebrity Cars prasa par Čikāgas gangstera Cadillac, kura cena, pārrēķinot mūsu valūtā, ir ap 909 tūkstošiem.

Foto: Hollmann International

Kādam nepilns miljons par sešu riteņu auto, kurš, spītējot iespaidīgajam izskatam, nebrauc ātrāk par 160 kilometriem stundā un dažkārt tāpat sauc pēc traktora palīdzības, šķitīs daudz. Taču jāpiezīmē, ka pat standarta Mercedes G63 ar trim asīm lietotā formā patlaban maksā ap 850 tūkstošiem eiro.

Foto: Hollmann International
Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu