Lietuvā plāno atbrīvot no peļņas nodokļa lielos investorus

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Lietuvā nolūkā piesaistīt lielos investorus iecerēts atbrīvot no peļņas nodokļa uzņēmumus, kuri investējuši valstī ne mazāk kā 30 miljonus eiro un izveidojuši vismaz 200 darbavietas.

Atbrīvojumu no peļņas nodokļa maksāšanas uz 20 gadiem kompānija varēs saņemt,  ja parakstīs ar valsti līgumu par investīcijām lielā projektā  un ne mazāk kā 75% ieņēmumu gūs no apstrādājošās rūpniecības vai datu apstrādes.

Lietuvas valdība trešdien atbalstīja atbilstošu peļņas likuma grozījumu projektu, kuru sagatavojusi Ekonomikas ministrija, Projekts tiks iesniegts izskatīšanai Seimā.

Ekonomikas ministra vietnieks Marjus Skuodis valdības sēdē teica, ka ierosinātais atbrīvojums no peļņas nodokļa būtiski veicinās investīciju klimata uzlabošanu Lietuvā.

"Patlaban mums Lietuvā ir tikai nedaudzi lielie investīciju projekti, tos var saskaitīt uz vienas rokas pirkstiem. Tā ir "Continental" [autodetaļu] rūpnīca Kauņas brīvajā ekonomiskajā zonā vai arī "Vakaru medienos grupe" investīcijas [kokskaidu plākšņu fabrikā] Akmenē. Mēs gribam, lai tādu projektu būtu vairāk," sacīja Skuodis.

Viņš norādīja, ka atbrīvojums no peļņas nodokļa tiks piemērots visā Lietuvas teritorijā, nevis tikai attiecībā uz kompānijām, kas investē projektos brīvajās ekonomiskajās zonās, un to varēs saņemt tikai apstrādes rūpniecības uzņēmumi un datu centri.

Viceministrs piebilda, ka iecerētais atbrīvojums no peļņas nodokļa jau saskaņots ar Eiropas Komisiju, tāpēc netiks uzskatīts par neatļautu valsts palīdzību.

Pašlaik Lietuvā peļņas nodokļa atlaides un citus atvieglojumus var izmantot tikai uzņēmumi, kas darbojas brīvajās ekonomiskajās zonās.

Peļņas nodoklis Lietuvā ir 15%.

Iecerēts, ka atbrīvojumu no peļņas nodokļa lielie investori varēs saņemt no nākamā gada 1.janvāra.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu