"RB Rail" valdē iecelts Marks Loaders

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka / LETA

Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail", kas izveidots dzelzceļa projekta "Rail Baltica" īstenošanai, valdē kā programmas vadības direktors iecelts starptautiskais dzelzceļa nozares eksperts Marks Loaders, aģentūru LETA informēja "RB Rail" pārstāvji.

Loaders pārraudzīs projektu vadības sistēmu izstrādi un ieviešanu, ieskaitot grafiku, risku, izmaksu un izmaiņu vadību.

"RB Rail" padomes priekšsēdētājs Anrī Leimanis norādīja, ka Loaders uzņēmuma komandai sniedz "tik ļoti nepieciešamo starptautisko ātrgaitas dzelzceļu un pārrobežu projektu pieredzi".

""Rail Baltica" globālais projekts ir stabili iegājis projektēšanas posmā. Reaģējot uz šo jauno posmu projekta ciklā, kopuzņēmums ir pielāgojis struktūru, ieviešot jaunu valdes locekļa amatu - programmas vadības direktora amatu. Ar sākotnējo desmit ekspertu komandu programmas vadības direktora amatam būs nozīmīga loma projekta īstenošanā visās trijās Baltijas valstīs," pauda Leimanis.

Savukārt Loaders norādīja, ka, izmantojot pārbaudītu projektu vadības pieeju, var nodrošināt šī sarežģītā dzelzceļa projekta veiksmīgu izpildi.

Loaderam ir vairāk nekā 35 gadu pieredze pasaules dzelzceļa un infrastruktūras nozarē, ieskaitot darbu tālsatiksmes dzelzceļa projektos Eiropā, Kanādā, ASV, Āzijā un Austrālijā. Viņa pieredzē iekļaujas arī sarežģītu dzelzceļa projektu vadības sistēmu izstrāde un ieviešana, ieskaitot pārrobežu projektu grafiku, risku, izmaksu un izmaiņu vadību. Viņš ir izveidojis un vadījis augstas veiktspējas komandas un nodrošinājis vadību, realizējot sarežģītus projektus. Iepriekš viņš ieņēma projekta direktora amatu Malaizijas ātrgaitas dzelzceļa korporācijā Kualalumpurā, izstrādājot un ieviešot pilnu projektu vadības procesu komplektu.

Loaderam ir zinātņu bakalaura grāds mašīnbūvē, kā arī diploms inženierzinātņu vadībā. Viņš ir diplomēts inženieris un Mašīnbūves institūta, kā arī Karaliskās pilnvarotu mērnieku institūcijas biedrs. Viņš ir arī sertificēts projektu vadības profesionālis, infor.

Pašlaik "RB Rail" valdē ir četri locekļi. Tajā strādā pagaidu izpilddirektors Agnis Driksna, finanšu direktors Igns Degutis un pagaidu tehniskais direktors Kaido Zimmermans.

"Rail Baltica" projekts paredz izveidot Eiropas standarta sliežu platuma dzelzceļa līniju no Tallinas līdz Lietuvas un Polijas robežai, lai tālāk ar dzelzceļu Baltijas valstis būtu iespējams savienot ar citām Eiropas valstīm. Baltijas valstīs plānots izbūvēt jaunu, 870 kilometru garu Eiropas sliežu platuma (1435 milimetru) dzelzceļa līniju ar vilcienu maksimālo ātrumu 240 kilometri stundā.

Paredzēts, ka "Rail Baltica" izmaksas sasniegs 5,8 miljardus eiro, ieskaitot atzaru, ko nolemts izbūvēt starp Kauņu un Viļņu. Daļa izmaksu tiks segtas no Eiropas Savienības līdzekļiem. Plānots, ka "Rail Baltica" dzelzceļa līnija būs gatava satiksmei 2026.gadā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu