"Kajītē nav logu, mēs šeit esam četri." Karantīnā esošā kruīza kuģa pasažieru stāsti (9)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Amerikānis Sojers Smits atrada ļoti izdevīgu kruīza biļešu piedāvājumu un kopā ar brāli un vecvecākiem devās - kā pats domāja - lepnā ceļojumā no Japānas uz Honkongu un pēc tam atpakaļ uz Japānu. Taču kuģī tika atklāts jaunā koronavīrusa gadījums, kam sekoja vēl 19 citi, un visiem uz klāja esošajiem cilvēkiem divas nedēļas nāksies pavadīt piespiedu karantīnā pie Japānas krastiem.

Kruīzs sākās 20.janvārī. Viss ritēja kā pa sviestu, līdz kādam no Honkongā izkāpušajiem pasažieriem tika konstatēta inficēšanās ar koronavīrusu. Kuģī "Diamond Princess" tika noteikta karantīna. Tas atrodas netālu no Jokohamas ostas Japānas dienvidu piekrastē. Nevienam nav ļauts izkāpt.

25 gadus vecais Sojers, viņa brālis un vecvecāki Klaids un Renē (abi ir 80 gadus veci) jau otro dienu pavada, neizejot no nelielās kajītes. 

"Kajītē nav loga, un mēs šeit esam četri. Krēsls ir tikai viens," telefonsarunā ar ziņu aģentūru "Reuters" stāsta Renē. 

Kuģī "Diamond Princess" atrodas apmēram 3700 cilvēki. Plānots, ka viņiem karantīnā būs jāpaliek divas nedēļas. Līdz šim uz kuģa konstatēti 20 saslimšanas gadījumi un notiek veselības pārbaudes.

Foto: AP/Scanpix

Kuģī iesūtītie mediķi izmērīja temperatūru visiem uz kuģa esošajiem cilvēkiem. Klaidam un Renē, kuri bija vienā autobusa ekskursijā ar sasirgušo vīrieti, tika pārbaudīti vēl citos veidos. Nevienam no viņiem netika konstatēti jaunā koronavīrusa simptomi.

"Ja viņiem būtu simptomi, tad mēs būtu vairāk noraizējušies," saka Sojers. Klaids savulaik strādāja epidemoloģijas jomā ASV Džordžijas štatā, un viņa pieredze arī mierina ģimenes locekļus.

Klaids un Renē kavē laiku lasot, visi kopā skatās filmas. 

Fitnesa entuziasts Sojers, kurš regulāri apmeklēja kuģa sporta zāli un baseinu, kā arī ieguva otro vietu kruīza "seksīgāko kāju" konkursā, tagad piepumpējas un veic vēderpreses - vienīgo, ko spēj izdarīt mazajā kajītē.

Foto: AP/Scanpix

Maskās un cimdos tērpti apkalpes locekļi plkst.10.30 pienes brokastis - smalkmaizītes, musli ar jogurtu, augļus un vārītas olas. Ēdienkartē var izvēlēties pārējās maltītes. Trešdien piedāvājumā bija galvenokārt sviestmaizes.

Sojera ģimene stāsta, ka novērtē mediķu pūles ierobežot vīrusa tālāku izplatību un apkalpes rūpes par pasažieriem. 

Tikmēr kāds cits pasažieris karantīnas dēļ kļuvis slavens sociālajos tīklos. Brits Deivids Eibels savā "Facebook" kontā regulāri publicē ierakstus par dzīvi karantīnā - gan informatīvus, gan arī britu humora labākajās tradīcijās. 

"Lielākajai daļai pasažieru tā ir briesmīga situācija - būt šeit iesprostotiem, ieslodzītiem kajītē," viņš stāsta.

Eibels norāda, ka no kapteiņa un apkalpes saņemta visai skopa informācija, piemēram, pasažieri neesot tikuši informēti par ceturtdien atklātajiem desmit inficēšanās gadījumiem. Sasirgušie tika nogādāti krastā un aizvesti un slimnīcu.

Eibels stāsta, ka no ventilatoriem nākošā vēsā gaisa dēļ daļai pasažieru sācies klepus, kas savukārt izsaucis bailes par iespējamu inficēšanos ar koronavīrusu.

"Cerams, ka būsim mājās pirms Ziemassvētkiem," joko Eibels.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu