Tallinā no Honkongas ielidojusi sieviete pieteikusies uz koronavīrusa pārbaudēm (1)

TVNET/Postimees
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP / Scanpix

Naktī uz trešdienu no Tallinas lidostas uz slimnīcu tika nogādāta kāda no Honkongas ielidojusi pasažiere. Viņa pati izsauca neatliekamo medicīnisko palīdzību un sūdzējās par jaunajam koronavīrusam līdzīgiem simptomiem, ziņo laikraksts "Postimees".

26 gadus vecajai sievietei Veselības departamenta laboratorijā tika veiktas pārbaudes, taču inficēšanās netika konstatēta.

Sievietei bija simptomi, kas raksturīgi augšējo elpceļu vīrusiem. Tas radīja bažas par iespējamu inficēšanos ar jauno koronavīrusu, ar kuru Ķīnā sasirguši apmēram 28 000 cilvēku, bet miruši vairāk nekā 560.

Ierodoties uz izsaukumu, mediķu brigāde izmantoja individuālos aizsardzības līdzekļus. Līdz analīžu rezultātu saņemšanai pasažiere atradās Tallinas centrālajā slimnīcā.

Igaunijas Veselības departaments aicinājis iedzīvotājus izvairīties no došanās uz Ķīnu, īpaši vissmagāk skartajiem reģioniem.

Jaunā koronavīrusa pārbaudes Igaunijā tiek veiktas tikai tajos gadījumos, kad mediķiem ir nopietnas aizdomas par inficēšanos, norāda "Postimees".

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu