Pašvaldība liek Ķīnas pilsonim nojaukt nepabeigtu kafejnīcas ēku Aizkrauklē (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Pusdienas, ēdiens
Pusdienas, ēdiens Foto: depositphotos.com

Tuvāko mēnešu laikā Ķīnas pilsonim jāiesniedz pašvaldība dokumenti nepabeigtas bērnu kafejnīcas ēkas nojaukšanai, lēmusi Aizkraukles novada dome.

Lai nodrošinātu pilsētas iedzīvotājiem un tās viesiem drošu un sakārtotu pilsētvidi, domes deputāti lēma sākt jaunbūves Lāčplēša ielā 14 piespiedu nojaukšanu. Jaunbūve, kura pieder Ķīnas pilsonim, ilgstoši netiek apsaimniekota, tāpēc tās tehniskais stāvoklis turpina pasliktināties.

Domē skaidroja, ka jaunbūvei izsniegtā būvatļauja bērnu kafejnīcas būvniecībai pārtraukta 1993.gadā. Būvatļauja nav pagarināta. Pēc būvdarbu pārtraukšanas ēkai nav veikta konservācija.

Turklāt jaunbūve nav no visām pusēm iežogota, ēkai nav durvju un tajā ir viegli iekļūt. Jaunbūves jumta daļai nav seguma, viens jumta stūris ir avārijas stāvoklī. Secināts arī, ka nesošās konstrukcijas - ķieģeļu kolonnas, sijas, rīģeļi, iekšsienu pārsedzes - saistībā ar būvniecības gaitā pieļautajām atkāpēm no būvnormām ir avārijas stāvoklī, ķieģeļu ārsienas vairākās vietās ir izdrupušas.

Līdz šim īpašnieks nav reaģējis uz pašvaldības aicinājumiem labprātīgi pildīt viņa pienākumus. Domes lēmums paredz iespēju īpašniekam pašam organizēt nojaukšanas darbus, pretējā gadījumā to darīs pašvaldība, izmaksas piedzenot no ēkas īpašnieka.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu