Saplēsti vairāki Mākslas muzeja pazemes zāles griestu logi; izmaksas tiek lēstas tūkstošos (19)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānšāviņš

Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pazemes zāles griestu logi jau atkal saplēsti, un tos būtu jāmaina. Taču izrādās, ka pagaidām šo defektu neviens nesteidz labot, jo nav naudas – apdrošinātāji vairs nevēloties sadarboties, jo stikli tiekot sabojāti pārāk bieži, vēsta TV3 ziņas. 

Kopumā ir saplēstas desmit stikla paketes pie Latvijas Nacionālā mākslas muzeja. Daļu no tām ir apskādējuši muzeja darbinieki, bet lielāko skaitu ir saplēsuši jaunieši ar skrituļdēļiem un arī BMX braucēji.

Rīgas domes Īpašuma departamenta būvinženieris Leonards Dubkevičs norāda, ka vismaz viens logs saplēsts arī ar ielu uzkopšanas tehniku.

Vienas stikla plāksnes nomaiņa maksā 8000 eiro. Muzejā ir saplīsušas desmit šādas plāksnes, kas kopā maksās vismaz 80 000 eiro, neskaitot darbu.

Muzeja pārstāvji risinājumu kā uzlabot stiklu drošību saskata skeitparka izveidē pie muzeja. “Mēs atbalstām ideju, ka šajā laukumā tiktu iekārtota teritorija, kas būtu izmantojama tieši šim jauniešu sporta veidam,” teic LNMM pārstāve Anna Balandina.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu