Iedzīvotāji aicināti izteikties par Bauskas paplašināšanu, iekļaujot pilsētā ciemus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bauskas pils.
Bauskas pils. Foto: Edijs Pālens/LETA

Apspriešanai nodota Bauskas novada teritorijas plānojuma otrā redakcija un Vides pārskata projekts, un redakcija joprojām ietver priekšlikumu palielināt Bauskas teritoriju, iekļaujot Bauskā arī tuvējos ciemus.

Pilsētai varētu pievienot Elektriķu, Jauncodes ciemu, daļu Mūsas ciema, Bērzkalnu ciemu un Janeiku ciemu, kas jau telpiski ir gandrīz saplūduši ar pilsētas teritoriju, tiem ir izveidojusies vai veidojas vienota tehniskā infrastruktūra. 

Aizvadītajā domes sēdē deputāti rosināja vēlreiz organizēt publiskās apspriešanas sanāksmi. Šoreiz sanāksme tiks organizēta vienu reizi - Bauskā - un notiks februārī. Savukārt pašlaik iedzīvotāji savu viedokli var izteikt, aizpildot anketu pašvaldības mājaslapā.

Jau ziņots, ka vēl viens no argumentiem pārmaiņām minēts tas, ka pilsētai ar lielāku iedzīvotāju skaitu un teritoriju pastāv lielāka iespēja piesaistīt dažādu fondu līdzekļus. Savukārt uzņēmējiem atrašanās pilsētā veicinās iespējas vieglāk piesaistīt investīcijas, iegūt banku kredītus. Arī perspektīvās dzelzceļa infrastruktūras "Rail Baltica" dzelzceļa stacijas izbūve tiek paredzēta pilsētā ar iedzīvotāju skaitu no 10 000. Bauskas pilsētas iedzīvotāju skaits uz gada sākumu bija 8838, bet pēc teritorijas paplašināšanas tas pieaugs un sasniegs apmēram 10 800. 

Gaidāmās izmaiņas teritorijas plānojumā ietekmēs atsevišķas sadzīves un uzņēmējdarbības sfēras, piemēram, mainīsies adresācija, un būs jāveic uzņēmu pārreģistrācija uzņēmējdarbības reģistrā. Pilsētā iespējams lielāks nekustamā īpašuma nodoklis nekā pagastā, atzīmēja domē.

Bauskas ilgtspējīgas attīstības stratēģija līdz 2030.gadam atbalsta pilsētas robežu paplašināšanu, veidojot telpiski un funkcionāli vienotu teritoriju.

Novada pašvaldība aicina iedzīvotājus aktīvi iesaistīties teritorijas plānojuma izstrādes procesā un izteikt priekšlikumus, kas attiecas uz konkrētu nekustamo īpašumu vai vispārīgus priekšlikumus, kas attiecas uz novada teritorijas attīstību kopumā.

Teritorijas plānojums ir ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, uz kura pamata tiek atļauts attiecīgs apbūves un izmantošanas veids nekustamajos īpašumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu