Latvijas U-19 futbolisti pārbaudes mačā zaudē vienaudžiem no Slovākijas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas U-19 izlases futbolisti
Latvijas U-19 izlases futbolisti Foto: www.lff.lv

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlase, gatavojoties Eiropas čempionāta elites kārtas turnīram, sestdien Kiprā pārbaudes spēlē piekāpās vienaudžiem no Slovākijas.

Latvijas U-19 valstsvienība divu pārbaudes spēļu sēriju Kiprā ar Slovākijas vienaudžiem pabeidza ar 1:2 (1:0) zaudējumu.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Deniss Meļņiks.

Kā ziņo Latvijas Futbola federācija, mača 3.minūtē Deniss Stradiņš nerealizēja 11 metru soda sitienu, bet uzvaru slovāki izrāva pamatlaika priekšpēdējā minūtē.

Salīdzinājumā ar abu komandu pirmo spēli Latvijas izlases sākumsastāvā bija deviņas izmaiņas. Tās saistītas ar treneru korpusa vēlmi pārbaudīt pēc iespējas vairāk spēlētāju un dot viņiem starptautisku maču pieredzi. Izmaiņas sastāvā bija arī slovāku nometnē.

Pirmajā pārbaudes spēlē Kiprā trešdien komandas šķīrās ar 0:0 neizšķirtu.

Latvijas izlase spēli sāka šādā sastāvā: vārtsargs Ivans Dubodelovs, aizsardzības līnijā - Gabriels Kirkils, Kristers Lībeks, Roberts Zelmanis, Edgars Šakurovs, pussargi - Edgars Ivanovs, kapteinis Roberts Magrins, Deniss Meļņiks, Artjoms Troickis, Deniss Stradiņš un uzbrucējs Raimonds Viļumsons.

Komanda pulcējās uz treniņnometni Rīgā, kur aizvadīja vienu treniņu, bet sestdien izlase izlidoja uz Larnaku, kur komfortablos klimatiskajos apstākļos un futbolam pateicīgā infrastuktūrā aizvada nedēļu ilgu treniņnometni.

Šajā sasaukumā uz izlasi uzaicināti spēlētāji no deviņiem klubiem. Vislielākā pārstāvniecība ir "Metta" klubam, no kā kandidātu sarakstā ir septiņi futbolisti. Četri pārstāvji ir no "Daugavpils" akadēmijas, trīs "Liepājas" audzēkņi, pa diviem spēlētājiem izsaukti no Rīgas Futbola skolas, "Super Nova" un "Ventspils", bet pa vienam spēlētājam ir no "Jelgavas", "Riga" un Itālijas komandas "Torino" jauniešu akadēmijas.

Rudenī Latvijas U-19 izlase dramatiskā scenārijā sekmīgi pārvarēja kvalifikācijas priekšsacīkšu kārtu. Četru komandu miniturnīrā, kas norisinājās Latvijā, Latvijas futbola jaunā maiņa cīnījās neizšķirti bez vārtu guvumiem ar Izraēlas izlasi, zaudēja Nīderlandei un sagrāva moldāvus.

Ar iegūtu otro vietu grupā Jakuba Dovalila vadītā komanda izcīnīja ceļazīmi uz kvalifikācijas elites kārtu. Tajā Latvijas komandai jācīnās par iekļūšanu finālturnīrā ar vienaudžiem no Anglijas, Ukrainas un Dānijas.

Latvijas U-19 vīriešu futbola izlases kandidātu saraksts:

Vārtsargi: Ivans Dubodelovs ("Daugavpils"), Ignatijs Koļesņiks ("Ventspils"), Patriks Balodis ("Super Nova");

Aizsargi: Gabriels Kirkils, Daniels Fedorovičs, Normunds Uldriķis (visi - "Metta"), Edgars Šakurovs, Deniss Žuravļovs (abi - "Rīgas Futbola Skola"), Roberts Zelmanis, Kristers Lībeks (abi - "Liepāja"), Kirils Iļjins ("Daugavpils");

Pussargi: Jēkabs Lagūns, Rihards Ozoliņš, Aleksejs Krjukovičs (visi - "Metta"), Deniss Meļņiks

 ("Torino"), Edgars Ivanovs, Roberts Magrins (abi - "Daugavpils"), Artjoms Troickis ("Super Nova"), Deniss Stradiņš ("Jelgava"), Niks Dusalijevs ("Ventspils");

Uzbrucēji: Raimonds Krollis ("Metta"), Raivis Viļumsons ("Liepāja"), Svetoslavs Čugunovs ("Riga").

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu