Video: Nitišs avarē Somijas rallija čempionātā (1)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reinis Nitišs/Facebook

Latvijas rallija pilots Reinis Nitišs kopā ar stūrmani Andri Mālnieku Somijas rallija čempionāta posmā Mikeli pilsētas apkārtnē cieta avārijā, kā rezultātā neizdevās sasniegt finišu, vēsta sportista pārstāvji.

Nitiša ekipāža jau trešajā ātrumposmā piedzīvoja avāriju un, pēc ietriekšanās kokā, bija spiesta izstāties.

"Pirmos ātrumposmus mēģinājām braukt piesardzīgi, jo, lai arī esam nobraukuši daudzus kilometrus testos, sacensību režīmā viss ir citādāk. Uz ceļiem ir rises, kas iepazīšanās laikā nebija, turklāt arī šī konkrētā rallija ceļi ir sarežģītākie pa kādiem man līdz šim nācies braukt," notikušo skaidro Nitišs.

"Šķita jau ka sākam aprast ar mašīnu un ceļiem, kā arī atrast labu braukšanas ritmu, lai varētu kāpināt tempu, taču trešā ātrumposma ātrajā sekcijā bija kļūda stenogrammā." 

"Iepazīšanās laikā, braucot ar noteikto ātruma ierobežojumu, pierakstījām 40 metru atstarpi starp ātru un vidēji ātru labo līkumu, kur būtu bijusi vieta bremzēšanai. Diemžēl rallija laikā, pie ātruma virs 140 kilometriem stundā, šī atstarpe burtiski "izzuda" un vairs nebija iespēju veikt šo līkumu sasaisti, kā rezultātā avarējām."

Rallija pirmajos divos ātrumposmos ekipāža spēja uzrādīt savai pieredzei un uzdevumiem atbilstošu sniegumu, starp astoņpadsmit SM3 klases braucējiem ierindojoties rezultātu vidusdaļā.

"Lai arī spējām ielauzties savas ieskaites TOP 10, vadošie somu piloti savos mājas ceļos uzskatāmi parādīja, ka mums vēl ir daudz jāstrādā, lai spētu pilnvērtīgi ar viņiem konkurēt. Šobrīd galvenais ir izdarīt pareizus secinājumus no pieļautajām kļūdām un ņemt šo pieredzi sev līdzi, jo šis nav tāds rallija finišs, kādu vēlējāmies. Prieks, ka abi esam sveiki un veseli, un jau šodien sāksim gatavoties nākamajiem rallijiem - pārbaudīsim šī rallija stenogrammas un meklēsim vietas, kur tās ir jāuzlabo nākotnē," piebilst Nitišs.

Komandas snieguma uzlabošanos ievēroja arī stūrmanis Mālnieks. "Ar katru kilometru varēja just, ka mēs kā ekipāža progresējam un brīžiem jau patiešām spējām braukt ļoti laideni un ātri. Lai, cik negatīvi sākumā varētu šķist šis negadījums, tas ir daļa no attīstības procesa un tas mums sniedz vēl lielāku motivāciju strādāt vēl vairāk, lai pēc iespējas ātrāk spētu progresēt," pēc rallija komentēja stūrmanis Mālnieks.

Ekipāžas plānos nākamais starts paredzēts no 21. līdz 22.februārim Alūksnes rallijā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu