Kāpēc Rīgas "Dinamo" izraidītais Jurčiks Ragana jau gadu nav fanojis vispār? (27)

Čempionu brokastis #13
CopyDraugiem X Whatsapp

Rīgas "Dinamo" vienības kādreizējais līdzjutējs un "Arēnas Rīga" publikas emociju uzturētājs Jurčiks Ragana jau gadu nav fanojis par kādu Latvijas sporta komandu, jo daudzas vienības sekojušas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba piemēram iekļaut viņu apmeklētāju "melnajā sarakstā".

Jurčika Raganas tēlu gadsimta sākumā radīja ogrēnietis Jurijs Pētersons, kurš tobrīd aktīvi juta līdzi vietējai hokeja komandai "ASK/Ogre". Jurčiks bija tēls, kura seju aizsedza biedējoša raganas maska, galvā bija hokeja aizsargķivere, bet rokās šā sporta veida cimdi un improvizēta velna dakša.

Jurčiks Ragana.
Jurčiks Ragana. Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kad 2008. gadā izveidojās Rīgas "Dinamo" komanda, bet neilgi pēc tam beidza pastāvēt "ASK/Ogre", Jurčiks Ragana kļuva par KHL spēļu skatītāju emociju uzturētāju "Arēnā Rīga".

Kā zibens no skaidrām debesīm 2018. gada sākumā nāca ziņa, ka "Dinamo" kluba vadība nolēmusi aizliegt Jurčikam Raganai apmeklēt komandas spēles. Oficiālais iemesls - raganas maska ir pārāk biedējoša, tā nepatīkot maziem bērniem. 

Jurčika tēla iemiesotājam Pētersonam bez maskas gan joprojām ļauts apmeklēt "Dinamo" mājas spēles.

Podkāstā "Čempionu brokastis" Pētersons pastāstīja, ka jau aptuveni gadu nav vilcis Jurčika Raganas masku. Līdz šim pēdējo reizi šis tēls bija redzams Melnkalnes galvaspilsētas Podgoricas basketbola halles tribīnēs, kad Latvijas izlase dramatiskā mačā uzvarēja mājiniekus, bet ar nepietiekamu pārsvaru, lai iekļūtu Pasaules kausa finālturnīrā.

Kopš pagājušā gada 25. februāra Jurčiks Ragana esot devies nezināma ilguma atvaļinājumā.

Jurijs Pētersons arī atklāja, ka pēc "Dinamo" komandas rīkojuma neļaut Jurčikam Raganai atrasties "Arēnas Rīga" tribīnēs arī citas komandas rīkojušās līdzīgi. Viņam līdzjušanu liegusi Latvijas Hokeja federācija, Latvijas Futbola federācija, Latvijas Volejbola federācija, kā arī Latvijas un Igaunijas līgas basketbola klubs "Ogre".

Pētersons sarunā ar TVNET arī atcerējās spilgtākos brīžus no sezonām, kad fanoja par "ASK/Ogre" un Rīgas "Dinamo", kā arī vērtēja šībrīža Latvijas labāko spēlētāju veikumu Nacionālajā hokeja līgā (NHL).

Komentāri (27)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu