Nav informācijas par citu valstu specdienestu organizētu pretdarbību saistībā ar VDD ēkas būvniecību (7)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts drošības dienesta (VDD) rīcībā patlaban nav informācijas, ka Latvijai naidīgu valstu specdienesti organizētu pretdarbību saistībā ar plānoto VDD ēkas būvniecību Rīgā, bijušajā velotreka "Marss" teritorijā. 

Dienestā arī apliecināja, ka būvprojektā ir paredzēti risinājumi, lai novērstu tādus riskus kā nesankcionēta informācijas ieguve un nepiederošu personu nesankcionēta iekļūšana dienesta ēkā un tai piegulošajā teritorijā.

Būvprojektā paredzētais drošības un klasificētās informācijas aizsardzības risinājumu kopums ir sagatavots, ņemot vērā tehnoloģiju attīstību un citus aizvien pieaugošos drošības izaicinājumus, uzsvēra dienestā.

Tāpat būvprojekta sagatavošanas gaitā VDD sadarbojās ar vairāku Eiropas Savienības un NATO dalībvalstu partnerdienestiem, konsultējoties par tehniskajiem risinājumiem drošības un klasificētās informācijas aizsardzības nodrošināšanai, norādīja dienestā.

Jau vēstīts, ka Rīgā, bijušā velotreka "Marss" vietā, plānots būvēt jaunu VDD ēku, tādējādi varētu nebūt lemts piepildīties VEF rajona nekustamo īpašumu attīstītāju un iedzīvotāju iecerei šajā teritorijā izveidot parku. 

Lēmums par jaunas VDD ēkas celšanu šajā vietā pieņemts 2017.gadā, bet šogad plānots sākt būvniecību. Oficiāli sabiedrība par VDD ēkas būvniecību uzzināja šogad 22.janvārī, kad ņemot vērā sabiedrības interesi, pieņemts lēmums deklasificēt daļu informācijas par plānoto VDD attīstības projektu.

Tikmēr Teikas apkaimes biedrībai, Rīgas apkaimju aliansei, biedrībai "Pilsēta cilvēkiem" un inovāciju kustībai "Vefresh" izdevās savākt vairāk nekā 15 500 iedzīvotāju parakstu, no kuriem 4278 ir fiziski paraksti, savukārt pārējie - digitālie paraksti platformā "Manabalss.lv". Parakstu vākšana tika sākta, "lai nepieļautu vairāku desmitu ilggadīgu koku izciršanu un atjaunotu publisku zaļo zonu bijušajā velotreka "Marss" teritorijā". 

Vēstules autori aicina ievērot tūkstošiem iedzīvotāju vēlmi saglabāt kokus un izveidot parku Brīvības gatvē 207 vismaz līdz brīdim, kamēr tiks sarīkota sabiedriskā apspriešana, lai pēc būtības izvērtētu gan sabiedrības, gan valsts drošības intereses.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu