"SEB banka" refinansējusi "Locitech" grupas aizņēmumus vairāk nekā miljona eiro apmērā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"SEB bankas" logo.
"SEB bankas" logo. Foto: Edijs Pālens/LETA

"SEB banka" refinansējusi metālapstrādes un mēbeļu ražotāja "Locitech" grupas aizņēmumus vairāk nekā miljona eiro apmērā, aģentūrai LETA pavēstīja "SEB bankas" uzņēmumu segmenta komunikācijas vadītāja Ieva Bethere.

Viņa norādīja, ka "SEB banka" izsniegusi aizdevumu 1,014 miljonu eiro apmērā. "Locitech" grupas uzņēmumi - SIA "Locitech Production" un SIA "Locitech Estate" - ar saņemto aizdevumu paplašinājuši ražotni, uzbūvējot jaunu montāžas cehu. Tādējādi uzņēmums ir paplašinājis gan produkcijas klāstu, gan arī kāpinājis eksporta apmēru par vairāk nekā 20%.

Pēc bankas pārstāves sniegtās informācijas, visas "Locitech" saražotā produkcija tiek eksportēta, tostarp līdz ar ražotnes paplašināšanu uzņēmums ir palielinājis produkcijas realizācijas apmērus Dānijā.

Lēmumu par ražotnes paplašināšanu uzņēmums pieņēmis balstoties uz aizvien pieaugošo pieprasījumu pēc "Locitech" produkcijas. Paplašinot montāžas darbību, papildu jau esošajai produkcijai, uzņēmums sācis ražot un montēt gan dizaina lampas, gan elektroniskas industriālās iekārtas. 

"Ņemot vērā, ka Latvijas preču eksports gada beigās ieslīdēja mīnusos un ka tiek prognozēts, ka globālās ekonomikas norises var negatīvi ietekmēt ārējo tirdzniecību, atbalsts Latvijas eksportspējīgajiem uzņēmumiem ir ļoti būtisks. Līdz ar to esam gandarīti būt sadarbības partneris uzņēmumam, kurš ar savu darbību ir pierādījis, ka ir spējīgs sniegt atbalstu Latvijas eksportspējas veicināšanā," pauda "SEB bankas" valdes loceklis Arnis Škapars.

Kompānija "Locitech Production" reģistrēta 2008.gadā, un tās pamatkapitāls ir 2845 eiro. "Locitech Production" vienīgā īpašniece ir "Locitech Estate", kuras patiesie labuma guvēji ir divi Dānijas pilsoņi. "Locitech Estate" īpašnieki vienādās daļās ir Dānijas uzņēmums "Rustfri DK Holding" un SIA "F.O.".

Pēc aktīvu apmēra "SEB banka" ir trešā lielākā banka Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu