Nozagti neaizsargātākajiem paredzēti €15 miljoni: Dienvidāfrikā aizturētā Dānijas krāpniece (39)

Labota ziņa
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

2018.gada novembrī Dienvidāfrikā tika arestēta bijusī Dānijas ierēdne, kura apsūdzēta 117 miljonu Dānijas kronu (15,6 miljonu eiro) izkrāpšanā no valsts sociālo lietu budžeta.

65 gadus vecā Dānijas pilsone Anna Brita Trolsgārda Nīlsena vairāk nekā 40 gadus bija nostrādājusi Dānijas Labklājības ministrijā. 

Nīlsena tika aizturēta Johannesburgā, sadarbojoties Dānijas un Dienvidāfrikas policijai.

Dažas dienas vēlāk viņa labprātīgi atgriezās Kopenhāgenā, kur 11.novembrī tika arestēta, vēsta aģentūra AP.

Nīlsenai tika uzrādīta apsūdzība par valsts budžeta līdzekļu novirzīšanu uz saviem personīgajiem kontiem 25 gadu laikā. Ministrijas līdzekļi bija paredzēti sabiedrības vismazāk aizsargātajām grupām, paziņoja Dānijas finanšu noziegumu prokurors.

Gadījums pārsteidza daudzus, jo Dānija ir starp vismazāk korumpētajām valstīm pasaulē. Organizācijas "Transparency International" ikgadējā korupcijas uztveres indeksā Dānija atzīta par otro valsti pasaulē ar viszemāko korupcijas līmeni.

Tiesas sēdes vairākkārt tika atliktas Nīlsenas veselības problēmu dēļ. Nākamnedēļ tiesa varētu paziņot lēmumu.

Nīlsena daļēji atzinusi vainu naudas izkrāpšanā no Dānijas Labklājības ministrijas paspārnē esošās Sociālās apdrošināšanas nacionālās padomes. Taču viņa noliedz, ka būtu to darījusi tik ilgi un tādā apmērā, kā apgalvo prokuratūra.

Atvainojamies par neprecīzu informāciju sākotnējā ziņas versijā. Tā ir labota.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu