Vents Sīlis: vīrs pārstrādājies, sieva - pārgurusi, pa vidu brēcoši bērni - kā tu te pamīlēsies? (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Filozofs, sociālantropologs, vīriešu grupu vadītājs, divu bērnu tēvs Vents Sīlis 29. februārī ar lekciju "Meistarklase par seksualitāti attiecībās" uzstāsies "Sieviešu festivālā". Gaidot lekciju, jautājām, kāda ir sabiedrības izglītotība šajos jautājumos.

Jēdzīgākais veids, kā skatīties uz seksualitāti, ir to darīt, protams, kontekstā ar attiecībām. Ko nozīmē seksualitāte man? Ko partnerim? Kā mēs šo seksualitāti realizējam ar partneri dzīvē kopā?  Izejot ārpus šauras guļamistabas izpratnes, ir vērts pieminēt, ka

seksualitāte ir vitalitāte jeb dzīvesprieks pēc savas būtības. Mīloša un kaislīga attieksme pret dzīvi. Tas ir libido jautājums. 

Pirmais seksualitātes posms ir attiecības pašam ar sevi, jo cilvēks nav uzreiz attiecību spējīgs. Viņam liekas, ka viņš tāds ir, jo kopš bērnības ir baudījis attiecības ar vecākiem, bet romantiskās attiecības mēs mācāmies. Paši sevi mēs mācāmies saprast šajās attiecībās, otru cilvēku un šo attiecību dinamiku. 

Seksualitāte katram ir sava, kā nu katrs to izmanto. Vieniem sekss ir, lai pamostos, otriem - lai aizietu gulēt. Vēl dažiem, lai pašapliecinātos, citiem - lai saprastu, vai viņi jau nav veci palikuši. 

Līdzīgi ir ģimenes dzīvē, kad ir stabilas attiecības un seksualitāte aiziet kaut kur otrā plānā,

sadzimst bērni, vīrs pārstrādājies, sieva - pārgurusi, pa vidu brēcoši bērni - kā tu te pamīlēsies?

Normālā gadījumā zvans vecvecākiem - paņemiet mūsu dārgumus uz nedēļas nogali, mums vajag atcerēties, par ko bija stāsts pirms viņiem. Un citreiz ar varu vajag izraut tos bērnus tām hiperaktīvajām mammām un gādīgajiem tēviem, kuri ir aizmirsuši, ka visa sākumā bija vīrietis un sieviete, kuru mīlestības rezultātā radās šie kukurznīši. Bērni nav attiecību centrs!"  raidījumā "Māmiņu klubs" izsakās filozofs Vents Sīlis. 

29. februārī ar lekciju "Meistarklase par seksualitāti attiecībās" Vents Sīlis uzstāsies STV Pirmā! un "Māmiņu Kluba" rīkotajā "Sieviešu Festivālā", kas notiks Jūrmalā. Filozofs, sociālantropologs, vīriešu grupu vadītājs dalīsies par seksualitātes jautājumiem pāra attiecībās. Kas ir seksualitāte un kā tā izpaužas ikdienas dzīvē? Kāpēc pārī rodas krīze seksualitātes dēļ un kā to labot? Kāpēc brieduma gadi ir laiks, kad seksualitāte uzplaukst visīstāk? Kā palielināt savu libido, lai izbaudītu dzīvi pilnskanīgāk? Vents Sīlis ir pētījis seksualitātes jautājumus, kā arī vadījis vīriešu grupas un meistarklases laikā atbildēs uz klausītāju jautājumiem.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu