Elektroauto ieguvis spējas apgriezties kā tanks (3)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Riviant R1T
Riviant R1T Foto: Ekrānuzņēmums no video

Nelielā amerikāņu autobūves firma Rivian, kas dibināta vien pirms 11 gadiem, ir izstrādājusi un ražošanai sagatavojusi elektroauto, kam piemīt spēja apgriezties uz vietas. Gluži kā tankam vai kāpurķēžu traktoram. 

Maģiskās spējas, kas būtībā ir nullei pielīdzināms apgriešanās apļa rādiuss, Rivian pikapam R1T un SUV automobilim R1S nodrošina pie katra riteņa uzstādītais elektomotors. Šāda kombinācija tad arī ir garantija, ka Rivian automobiļi sarežģītos apstākļos spēs braukt pārliecinošāk un aizbraukt tālāk nekā auto ar vienas ass piedziņu un piemērotā situācijā arī apgriezties braukšanai pretējā virzienā. Tas uzskatāmi parādīts uzņēmuma izplatītajā video.

Taisnības labad gan jāsaka, ka tanka režīms varētu nestrādāt jebkur, uz jebkura tipa seguma. Piemēram, uz asfalta, kam laba saķere ar riepām. To atzīst arī Rivian, tādēļ demonstrācijas video mašīnas straujā virpuļošana ap savu asi, vienas puses riteņiem griežoties uz priekšu, bet riteņiem otrā pusē - pretējā virzienā, veidots dubļainā vidē.

Runājot par pašu auto, var piezīmēt, ka pikapu un SUV paredzēts izlaist trīs dažādās modifikācijās ar 105, 135 un 180 kilovatstundu bateriju opcijām. Bāzes versijā Rivian veiktspēja ir 402 ZS un 560 Nm, un ar uzlādes reizi tas atkarībā no virsbūves tipa var nobraukt 370 līdz 390 kilometrus. Pārējās divas Rivian R1T un R1S versijas attiecīgi attīsta 754 vai 700 ZS un 1120 Nm, bet ar pilnām baterijām SUV var nobraukt no 500 līdz pat 660 kilometriem. Pikapa veicamais attālums abos gadījumos ir par 20 km mazāks.  

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu