Grieķija sāks būvēt jaunus migrantu centrus Vidusjūras salās

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Bēgļu nometne Grieķijā.
Bēgļu nometne Grieķijā. Foto: GIORGOS MOUTAFIS/REUTERS

Grieķija martā sāks būvēt jaunus nelegālo imigrantu izvietošanas centrus Vidusjūras salās, pirmdien medijiem paziņojis ministrs Notis Mitarači.

Jaunos centrus Lesbas, Samas, Hijas, Leras un Kosas salās plānots pabeigt 90 dienu laikā kopš celtniecības sākuma, sacīja ministrs.

Grieķijas premjerministrs Kiriaks Micotakis vēlas slēgt vecās nometnes, kas 2016.gadā tika izveidotas salās, lai apstrādātu migrantu lūgumus pēc patvēruma. Tās ir pārpildītas un nespēj nodrošināt efektīvu dokumentu izskatīšanas procesu.

Jauno centru mērķis ir paātrināt lietu izskatīšanu un atraidīto patvērumu meklētāju deportēšanu.

"Mēs plānojam deportēt atpakaļ uz Turciju 200 migrantus nedēļā," paziņoja Mitarači.

Daudzi nelegālie imigranti Grieķijas salās ieradušies no Sīrijas caur Turciju.

Atšķirībā no vecajām nometnēm, migranti pēc attiecīgas atļaujas saņemšanas dienas laikā drīkstēs jaunos centrus atstāt, taču vakaros viņiem būs jāatgriežas.

Lai paātrinātu jauno centru celtniecību, valdība pirmdien izdevusi dekrētu, atļaujot nacionalizēt zemi, kur tas nepieciešams, īpašniekiem par to samaksājot kompensāciju, paziņoja valdības preses pārstāvis.

Lai ierobežotu nelegālo imigrantu pieplūdumu, Grieķijas salās un gar valsts sauszemes robežu ar Turciju tiks palielināts arī robežsargu skaits.

2018.gadā Grieķijā no Turcijas nelegāli ieradās aptuveni 50 000 cilvēku, bet 2019.gadā - vairāk nekā 74 000, kas ir lielākais skaits kopš 2016.gada.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu