Noskaties vijonieces Kristīnes Balanas jauno video

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristīne Balanas
Kristīne Balanas Foto: kadrs no video

Atgādinot slaveno teicienu - “nebaidies ne no kā, tikai no sevis", vijolnieces Kristīnes Balanas jaunākais, pašas režisētais mūzikas video "The Baptism" piedāvā visaptverošu ieskatu, kā krustojas paranoja un performance. Noskaties! 

Izvēloties Filipa Glāsa operas “Einstein on the Beach” skaņdarbu “Knee Play 2”, vijolnieces muzikālais stāsts sniedz plašu ieskatu paralēlajā realitātē.

The Baptism daļēji filmēts melnā gaismā, izmantojot specefektus, kas nav bieži sastopami klasiskās mūzikas video. Šis Kristīnes jaunākais radošais projekts ir kā turpinājums mākslinieces personībai - viņa spēj būt ne tikai koncertu vijolniece, bet arī realizēt savu talantu kā veidotāja un režisore.

"Klasiskā mūzika bieži ir izmantota kino, lai padarītu spilgtākus vizuālos notikumus sižetā. Veidojot šo video, es vēlējos uzzināt, kā būtu iespējams vizuāli atspoguļot mākslinieka visintīmākos pārdzīvojumus performances laikā - satraukumu, bailes," skaidro Kristīne.

Video:

Pieredzējusī soliste, kura jau pēc mēneša debitēs kopā ar Londonas Karalisko filharmonisko orķestri, Barselonas Simfonisko orķestri un citiem, Londonas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrantūras absolvente un asociētā biedre, veidojot netradicionālas pieejas video, par vienu no prioritātēm ir izvirzījusi paplašināt klasiskās mūzikas pieejamību ārpus koncertzālēm.

“Šī pavasara debija Londonā man būs liels piedzīvojums. Būs liels gods būt Kadagona zālē un uzstāties kopā ar Londonas Karalisko Filharmonisko orķestri. Tāpat man šis vakars būs nozīmīgs, jo tā būs mana pirmā sadarbība ar izcilo latviešu diriģentu Andri Pogu. Viņš ir pasaulē atzīts un augsti novērtēts, kā arī jau ilgstoši ir Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra galvenais diriģents. Atskaņosim Maksa Bruha Pirmo vijoļkoncertu; šis meistardarbs ir viens no vijolnieku repertuāra stūrakmeņiem - pilns ar emociju un virtuozitātes izaicinājumiem," tā vijolniece.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu