Reģionālās vizītes laikā Linkaits atzinīgi novērtējis maksāšanas sistēmu Daugavpils tramvajos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova / LETA

Viesojoties Daugavpilī, satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) esot atzinīgi novērtējis maksāšanas sistēmu pilsētas tramvajos, šodien preses  konferencē pavēstīja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš (S).

Reģionālajā vizītē Latgalē ministrs apmeklējis arī Daugavpili, kur kopā ar pilsētas mēru iepazinies ar videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstības projekta īstenošanas rezultātiem, apmeklējot jaunuzbūvēto tramvaja līniju un izbraucot ar jaunajiem tramvajiem. Apspriesta arī turpmākā sabiedriskā transporta attīstība pilsētā.

Elksniņš apgalvoja, ka brauciena laikā valsts amatpersona atzinīgi novērtējusi biļešu apmaksas sistēmu pilsētas tramvajos, kas esot ērtāka nekā AS "Pasažieru vilciens".

Pēc mēra teiktā, jaunie tramvaji iedzīvotājiem patīk, un pārvadātājs tagad izvērtēs iespējas uzlabot pasažieru ērtības. Piemēram, jaunajiem tramvajiem plānots iegādāties papildu rokturus.

Jau ziņots, ka janvāra beigās Daugavpilī 2.maršrutā sāka kursēt pirmie jaunie Krievijā ražotie tramvaji, ko pašvaldības AS "Daugavpils satiksme" piegādājis Lietuvas uzņēmums "Railvec". Dome darījuma īstenošanai savai kapitālsabiedrībai nodrošinājusi galvojumu.

Kopējā līguma summa ir 4 093 600 eiro.

Pēc piegādēm pārvadātājs strādājis ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru, pierādot tramvaju tehnisko rādītāju un parametru atbilstību tām prasībām, kas ir spēkā Eiropas Savienībā. Elksniņš uzsvēra, ka dažādas pārbaudes notiek, lai pašvaldība kāda neizdarības dēļ nezaudētu līdzekļus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu