Bēdīgi slavenais Medemciema krustojums. Ko ar to darīt? (27)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Pierīgas meži ir pilni ar dārziņu kooperatīviem, kas tur atrodas jau kopš pagājušā gadsimta septiņdesmitajiem un astoņdesmitajiem gadiem. Kāds varbūt atceras, ka tur bērnību pavadījis, bet tie nekādi nav slaveni. Ar Medemciemu ir citādāk.

Medemciems pie Jelgavas šosejas ir viens no slavenākajiem, taču ne jau tajā labākajā ziņā, norāda raidījums Zebra. Mūžīgi šis ciems nonāk ziņu virsrakstos tajā brīdī, kad notiek kāds negadījums, pagriežoties uz Jelgavas šosejas.

Tādēļ VAS Latvijas valsts ceļi sarīkoja preses konferenci, kurā mediju pārstāvjiem un ciema iedzīvotājiem izstāstīja, kā paredzēts tikt vaļā no kreisajiem pagriezieniem krustojumā pie Medemciema uz Jelgavas šosejas.

Medemciema iedzīvotāji ar priekšlikumiem nav apmierināti, jo, viņuprāt, ilgāks ceļš mājup būs ne tikai viņiem, bet arī glābējiem, ja ciemā, piemēram, izceltos ugunsgrēks. Idejas par kompromisa risinājumu šajā ceļu mezglā ir daudzas un dažādas, taču to, kuras izdosies ieviest dzīvē, rādīs tikai laiks. Raidījums Zebra vien norāda, ka tikai godīgi būtu satiksmi uz Jelgavas šosejas pie Medemciema organizēt, vairāk padomājot par tiem 20 000 autobraucēju, kuri katru dienu brauc taisni garām ciemam, nevis tūkstoš ciema iedzīvotājiem. 

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu