Daugaviņš: Mēs zinām, kas notiek turnīra tabulā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kaspars Daugaviņš
Kaspars Daugaviņš Foto: Edijs Pālens/LETA

Kaspars Daugaviņš zina, kurā pozīcijā viņa pārstāvētā Maskavas "Spartak" atrodas Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Rietumu konferences turnīra tabulā. Tiesa, tam nekoncentrējas. 

"Mēs zinām, kas notiek turnīra tabulā, bet katru dienu tajā neskatāmies," intervijā KHL mājas lapā stāsta Daugaviņš. "Ir jāzina, kur atrodies, bet visupirms ir jākoncentrējas pašiem uz sevi. Katrā spēlē dodamies laukumā, lai pakāptos augstāk. Gribas iekļūt labāko četriniekā, lai izslēgšanas spēles varētu sākt savās mājās."

Rietumu konferences kopvērtējumā Maskavas "Spartak" pašlaik ieņem piekto pozīciju, par septiņiem punktiem atpaliekot no ceturtajā vietā esošās Helsinku "Jokerit", kuru pārstāv latviešu vārtsargs Jānis Kalniņš

KHL spēles tiek aizvadītas uz trīs dažāda izmēra laukumiem. Daugaviņam tas patīk. 

"Personīgi man tas patīk. Katrā ir sava spēle. Uz lielajiem laukumiem ir laiks padomāt, uz mazajiem ir interesantāk: viss notiek ātrāk, daudz spēka cīņas. Jādomā katrs solis uz priekšu," teica Daugaviņš. 

31 gadu vecais Latvijas izlases uzbrucējs aizvada vienu no savām veiksmīgākajām sezonām KHL čempionātā. Piedaloties 52 regulārā čempionāta spēlēs, viņš izcēlies ar 15 vārtu guvumiem un 20 rezultatīvām piespēlēm, būdams otrs rezultatīvākais "Spartak" hokejists. 

Sezonu "Spartak" sāka smagnēji, zaudējumu bija vairāk nekā uzvaru, bet sezonas laikā komanda iespēlējās. 

"Bija momenti, kad spēlējām slikti. Treneris [Oļegs Znaroks] dusmojas ne jau tāpēc, ka piedzīvo zaudējumu, bet gan kā tu to piedzīvo. Ja laukumā atdevi visus spēkus, treneru kolektīvs to, protams, redz. Mēdz gadīties dienas, kad ripa vienkārši neiet vārtos. Taču, ja slikti spēlē un zaudē nenoskaņošanās dēļ, tad gan treneris ļoti dusmojas," pastāstīja Daugaviņš. "Mums konflikti nav bijuši. Ir gadījies, kad viņš dusmojas uz mani, kad spēle nevedas."

 

Hokejists arī neslēpj savu nepatiku pret lidošanu. 

"Liekas, ka ar katru gadu kļūst arvien grūtāk. Sēžu lidmašīnā un vienkārši skatos sienā. Nevaru pat filmas paskatīties... Taču tā ir daļa no mūsu dzīves, nekur neizbēgsi," pauda Daugaviņš. 

Viņš atklāja: ja veselība atļaus, hokeju vēlas spēlēt līdz 40 gadu vecumam un ļoti cer izcīnīt Gagarina kausu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu