Skolēnu individuālo kompetenču un spēju attīstīšanai būs divi miljoni eiro (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Makare/LETA

Skolēnu individuālo kompetenču un spēju attīstīšanai Eiropas Savienības (ES) fondu atbalsta programmas rezultātā papildus būs pieejami vairāk nekā divi miljoni eiro, paredz šodien valdībā apstiprinātie grozījumi

Kā atklāja Izglītības un zinātnes ministrijā (IZM), atbalsta programma nodrošina individualizētas mācību pieejas īstenošanu skolēniem vispārējās izglītības iestādēs, tai skaitā bērnu talantu atklāšanai un izkopšanai, sociālās atstumtības riskam pakļautajiem bērniem, tai skaitā bērniem ar speciālajām vajadzībām, kā arī atbilstošu pedagogu profesionālās kompetences pilnveidi.

Projektā "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" iesaistītajās skolās ir iespējas īstenot individuālu pieeju skolēna attīstībai mācību satura apguvei stundās un ārpusstundu pasākumos.

IZM skaidroja, ka skolēniem ar augstiem mācību rezultātiem projekts sniedz iespēju saņemt atbalstu zinātniski pētnieciskajai darbībai, dalībai mācību olimpiādēs nacionālā un starptautiskā līmenī.Vienlaikus atbalsts paredzēts arī pedagogiem par papildu darbu ar skolēniem, kuriem ir augsts mācību sasniegumu potenciāls, un pedagogu profesionālajai pilnveidei darbā ar šiem skolēniem.

Tāpat projekts paredz pedagogiem iespējas tālākizglītībai, pilnveidojot pedagogu profesionālās prasmes darbam ar skolēniem, kuriem ir atšķirīgs spēju un prasmju līmenis, tostarp iekļaujošas izglītības īstenošanai.

Pēc IZM paustā, līdz ar papildu finansējuma piešķiršanu par gadu tiek pagarināta arī projekta īstenošana - projektu plānots īstenot līdz 2022.gada 31.decembrim.

Eiropas Sociālā Fonda projektu "Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai" īsteno Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar pašvaldībām un kopējais pieejamais programmas finansējums ir vairāk nekā 34 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu