ASV dižciltīgākie suņi tiekas valsts prestižākajā izstādē (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Wong Maye-E / AP

Jau vairāk nekā simt gadus ASV norisinās Vestminsteras suņu izstāde, kurā pulcējas šķirņu pārstāvji ar visdižciltīgākajiem ciltsrakstiem un rūpīgāk veidotajām frizūrām.

Par tituliem dažādās kategorijās ik gadu sacenšas vairāk nekā 3000 suņu no visas pasaules.

Lai nokļūtu tik lepnā pasākumā, četrkājaiņi un viņu īpašnieki neskaitāmu stundu garumā trenējas iznācieniem, kā arī tiek frizēti un apkopti.

Darba netrūkst arī pasākuma rīkotājiem, kuri visu gadu apmeklē mazākas suņu izstādes un konkursus. Viņi vēro, kuri suņi gūst vislabākos panākumus paklausības un veiklības pārbaudījumos.

Foto: Wong Maye-E / AP

Vestminsteras suņu izstādē tiek pasniegtas balvas visdažādākajās kategorijās. Katrai sugai ir sava kategorija, kā arī notiek balsošana par skatītāju simpātiju.

Taču izstādes galveno balvu saņēma Siba - melns lielais pūdelis ar nevainojamu frizūru.

Foto: Wong Maye-E / AP

"Viņa zina, ka ir īpaša," laikrakstam "The New York Times" stāsta uzvarētājas saimniece Kristala Marija. Par spīti elegantajam izskatam, Siba esot uzticams ģimenes suns, kam patīk spēlēties ar Marijas mazo dēlu un pavārtīties dubļos, ja rodas tāda izdevība.

Sibas vissīvākais konkurents bija zeltainais retrīvers Daniels, kurš saņēma skatītāju simpātiju balvu. Kad tiesneši lēma par galveno uzvarētāju, auditorija skandēja Daniela vārdu.

Konkursa 144 gadu pastāvēšanas vēsturē uzvarētāja godā ne reizi nav nonācis zelta retrīvers, un tas nenotika arī šogad.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu