Erdogans draud uzbrukt Asada spēkiem, apsūdz Krieviju slaktiņos (13)

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans trešdien draudējis uzbrukt Sīrijas režīma spēkiem visur, ja cietīs Turcijas karavīri, un apsūdzēja Damaskas sabiedroto Krieviju slaktiņos Idlibā.

"Es līdz ar šo paziņoju, ka mēs turpmāk uzbruksim režīma spēkiem visur neatkarīgi no Soču vienošanās, ja mūsu karavīriem tiks nodarīts kaut neliels kaitējums novērošanas punktos vai citur," valdošās partijas sēdē parlamentā sacīja Erdogans.

Saskaņā ar 2018.gadā noslēgto vienošanos ar Krieviju Turcija Idlibā izveidoja 12 novērošanas posteņus, lai nepieļautu valdības spēku uzbrukumu opozīcijai.

Taču Sīrijas valdības spēki ar Krievijas atbalstu pērn sāka ofensīvu Idlibas provincē un turpina to, neskatoties uz Ankaras brīdinājumiem.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Krievija ir Sīrijas prezidenta Bašara al Asada sabiedrotā, bet Turcija atbalsta vairākus no Sīrijas nemiernieku grupējumiem.

Sīrijas režīma spēku apšaudēs Idlibas provincē pēdējās dienās nogalināti vairāk nekā desmit Turcijas karavīri.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu