Jauniešu mīlestība, deviņdesmitie un barikādes izrādē - "Re: Atmoda"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Janvāra beigās kultūras telpā "3 māsas" savu atjaunojuma pirmizrādi un piedzīvojusi režisores Ditas Balčus izrāde "Re: Atmoda". Barikāžu atceres nedēļā ar Rīgas domes atbalstu šo izrādi varēja noskatīties vairāku Rīgas skolu jaunieši un skolotāji. Tā kā izrāde ir iekļauta arī programmas "Latvijas Skolas soma" piedāvājumā, ir iespēja doties viesizrādēs gan uz Rīgas skolām, gan Latvijas reģionos.

Tuvākā izrāde 4. martā plkst. 18 kultūras telpā "3 māsas", biļetes "Biļešu paradīzē". 

Izrādes darbība norisinās deviņdesmito gadu sākuma Rīgā, Atmodas laikā. Pilsētas centrā ir barikādes un ticis ieņemts Preses nams. Bet par visu svarīgāks ir kādas Rīgas daudzdzīvokļu mājas jumts, uz kura skan Viktora Coja mūzika un atmostas kāda pirmā mīlestība. "Re: Atmoda" ir stāsts par izvēlēm - gan tām, kuras izdara stāsta varoņi - jaunieši, gan tām, kuru priekšā ir tikko atjaunotā Latvijas valsts.

Šī izrāde ir par netveramām sajūtām, kādas mūs pārņem un kādām reizēm ļaujamies kardinālu pārmaiņu apstākļos. Šīs ir refleksijas par to, kā bija, un fantāzija par to, kā varēja būt.

Izrādē piedalās - Elīna Avotiņa, Ņikita Voroņins, Emīls Kivlenieks, Egija Silāre, Tamāra Sudnika

Foto: Publicitātes foto

"Ar iestudējumu "Re: Atmoda" teātrim izdevies atdzīvināt ļoti aktuālu un diemžēl jau daļēji piemirstu un mākslas apritē reti sastopamu tēmu. Dramaturģe, jauni talantīgi aktieri, sabalansēts ansamblis un precīza izrādes atmosfēra, kas ieved nesenās pagātnes noskaņās. Šī izrāde, manuprāt,būtu jāredz katram Latvijas jaunietim," raksta Guna Zeltiņa, teātra zinātniece, mākslas zinātņu doktore

"Izrāde "Re: Atmoda" runā vienlaikus par romantisku puiša- meitenes jūtu uzplaukumu par spīti janvāra salam, un par mazas tautas pretošanās drosmi par spīti lielvalstu tankiem ielās. Režisores Ditas Balčus tvērumā atsevišķas personisku pārdzīvojumu ainas pārliecinoši iekļautas Latvijas vēstures dokumentālu notikumu ķēdē, kurā veiksmīgi savijas intimitāte un politika, iekšējie un ārējie notikumi.Izrāde visiem mūsdienu jauniešiem, kuri dzīvo šodien un kuri veido rītdienu mūsu Latvijai," tā  teātra kritiķe Ilze Kļaviņa.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu