25. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls - no klasikas līdz Deividam Bovijam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

25. Starptautiskais Baltijas baleta festivāls, kas norisināsies  no 13. marta līdz 26. aprīlim, Latvijā piedāvās intriģējošu programmu, šodien preses konferencē informēja festivāla rīkotāji. Festivālā piedalīsies mākslinieki no Baltijas valstīm, trupas un vadošie solisti no Vācijas, ASV, Francijas, Somijas un Kubas.

Viesmākslinieki ļaus izbaudīt gan klasikas burvību, gan pārsteidzošus modernā baleta šovus. Festivāla jubilejas gadā neiztrūkstoša sastāvdaļa būs dažādas dejas meistarklases, foto un mākslas izstādes un dokumentālais kino.

Festivāls tiks atklāts 13. martā ar vienu no neparastākajiem koncertiem, kas notiks Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā. Pasākuma vieta ir izvēlēta apzināti, lai uzrunātu pēc iespējas plašāku publiku, liekot uz mirkli aizmirst ikdienas steigu un ļauties dejas brīnumam.

Foto: Baltijas baleta festivāla atklāšanas koncerts Rīgas Starptautiskajā dzelzceļa stacijā.

14. martā Rīgas Latviešu Biedrības namā gaidāma ievērojamā kubiešu-austriešu horeogrāfa, dejotāja, mūziķa, režisora, mākslinieka un pedagoga Giljermo Luisa Horta Betankorta  (Guillermo Luis Horta Betancourt) multimediāla performance “Betancourt solo” –  uzvedums, kurā uz skatuves satiksies dažādas dažādas deju skolas un valstu kultūras, Latvijas baleta paaudzes - topošie baletdejotāji un mūsu leģendas, arī Lita Beiris.

7. aprīlī Preiļos būs iespēja redzēt, kā baleta izrādē iespējams savienot hiphopa deju un baroka mūziku. Šādu konceptu piedāvā franču dejas sensācija Theatre de Suresnes Jean Vilar. Izrāde “Finding now” 2018. gadā ieguvusi franču kultūras žurnālistu galveno balvu kategorijā “Deja”.

Par īstiem baleta svētkiem un festivāla kulmināciju jau ierasti kļūst noslēguma koncerts - 16. martā Latvijas Nacionālajā operā un baletā (LNOB). Starptautiskā Baltijas baleta festivāla direktore Lita Beiris ir gandarīta: “Galā koncerts arī šajā reizē saglabā tradīciju, ietverot programmā gan klasiskās baleta skolas, gan modernā baleta novitātes. Aicinātie mākslinieki ir nacionālo baletu un deju kompāniju vadošie solisti, kā arī Rīgas Horeogrāfijas skolas audzēkņi.”  

Lita Beiris
Lita Beiris Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Baleta gardēžus gaida pārsteigums - viena no neparastākajām ASV laikmetīgā baleta trupām Complexions, kas lauž visus dejā pieņemtos standartus.

Grandiozs šovs Star Dust - 21. aprīlī Ventspilī, 23. aprīlī Rīgā un 26. aprīlī Rēzeknē. Izrāde/šovs Star Dust ir cieņas apliecinājums leģendārajam britu rokmūziķim Deividam Bovijam (David Bowie). To veidojis ASV horeogrāfijas zvaigzne Dvaits Rodens (Dwight Rhoden).

Plašāku festivāla programmu var uzzināt, sekojot līdzi jaunumiem 25. Starptautiskā Baltijas baleta festivāla mājaslapā www.ballet-festival.lv, kā arī sociālajos tīklos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu