Kurucs: Strādāju ar sporta psihologu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Rodions Kurucs
Rodions Kurucs Foto: Ieva Makare/LETA

Lai atgūtu pārliecību par savām spējām basketbola laukumā, Rodions Kurucs strādā ar sporta psihologu, intervijā "New York Post" atklāja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Bruklinas "Nets" uzbrucējs.

Salīdzinot ar pagājušos sezonu, kas Kurucam bija debijas NBA, šosezon Latvijas basketbolistam mazinājusies loma "Nets" komandā.

Kurucs debijas sezonā NBA aizvadīja 63 mačus regulārajā čempionātā, vidēji laukumā pavadot 20,5 minūtes un atzīmējoties ar 8,5 gūtiem punktiem.

Savukārt šosezon 22 gadus vecais Kurucs vidēji laukumā NBA spēlēs pavadījis 13,3 minūtes un guvis 4,8 punktus.

"Nets" komanda šosezon aizvadījusi 52 spēles, bet tikai 32 no tām Kurucs ticis laukumā.

"Strādāju ar sporta psihologu. Strādāju pats ar sevi. Cenšos saprast, ko no manis sagaida. Ko man vajadzētu darīt, kad laukumā esmu brīvs," sacīja Kurucs.

Viņš atzīmēja, ka brīžiem ir jāizpilda metiens nevis jāizdara māņkustība. Šobrīd tiek strādāts, lai laukumā pareizāk tiku izvērtētas situācijas.

"Ir jālasa spēle, jāpieņem laukumā pareizais lēmums. Tā ir panākuma atslēga," teica Latvijas basketbolists.

Kurucs šosezon NBA spēlēs tālmetienus realizējis ar izcilu precizitāti 46,3% (trāpīti 25 no 54 metieniem).

Ja šādu precizitāti Kurucs uzrādītu ar lielāku izpildīto metienu skaitu, viņš šobrīd būtu labākais tālmetienu izpildītājs visā NBA.

Kurucs atzīst, ka sezonas sākumā viņam trūka pārliecības par savām spējām. Taču tagad viņš spēlē ar daudz lielāku pārliecību.

Viņš arī atzīst, ka pārliecību ietekmējis skandāls privātajā dzīvē. Viņš pērn septembrī Ņujorkā tika īslaicīgi arestēts.

Kurucs tiek apsūdzēts par jūnijā itkā pastrādātu uzbrukumu savai draudzenei. Cēsnieks jau četras reizes bijis tiesā, taču spriedums vēl nav pieņemts.

"Viss bija manā galvā. Tās bija mentālas problēmas. Neizdarīju daudz metienu, jo man trūka pārliecības. Treneris Kenijs Etkinsons teica, lai izdaru brīvus metienus. To arī darīju. Katru reizi, kad ir iespēja, metu pa grozu."

"Nets" galvenais treneris Kenijs Etkinsons uzskata, ka Kurucs pamazām sāk atgūt pārliecību.

"Pārliecība - tā bija galvenā problēma sezonas sākumā. Viņam ļoti trūka pārliecības. Tagad viņa prāts ir mainījies," norādīja treneris.

"Mēs zinām, cik svarīgs ir ceturtā numura pozīcijas spēlētājs, kurš var trāpīt metienus. Tas (metiens) ir jāattīsta. Ja viņš kļūs par stabilu metēju, tad viņš būs ļoti vērtīgs spēlētājs," uzskata Etkinsons.

"Nets" komanda ar 24 uzvarām un 28 zaudējumiem patlaban ieņem 7. vietu Austrumu konferences turnīra tabulā.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu