Pasaules radio dienā UNESCO mudina atspoguļot daudzveidības tēmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Radio un televīzijas aparatūras plaukts Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcijā "Padomju gadi".
Radio un televīzijas aparatūras plaukts Aizkraukles Vēstures un mākslas muzeja ekspozīcijā "Padomju gadi". Foto: Publicitātes foto

Pasaules radio dienā Apvienoto Nāciju Izglītības, zinātnes un kultūras organizācija (UNESCO) mudina izcelt radio kā platformu dažādībai gan viedokļos, gan saturā, informēja UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas (LNK) pārstāve Kitija Balcare.

UNESCO aicina izcelt radio lomu sabiedrības izglītošanas, informācijas apmaiņas un informācijas pieejamības nodrošināšanā visplašākajai auditorijai. UNESCO LNK Komunikācijas un informācijas sektora vadītāja Beāte Lielmane norādīja, ka radio ir medijs, kas savas pieejamības dēļ dod iespēju pārstāvēt visu iedzīvotāju grupu intereses, tostarp mazāk aizsargāto. "Tādēļ radiostacijas šajā dienā aicinām sadzirdēt savu klausītāju gaumes un vajadzības, savā saturā pievēršoties daudzveidības tēmai," pavēstīja Lielmane.

Kā akcentēja UNESCO LNK pārstāvji, daudzveidības tēma radio var atklāties gan atspoguļojot problēmas, kas īpaši skar atšķirīgas vecuma un sociālās grupas, gan bagātinot klausīšanās pieredzi ar dažādu kultūru un valodu skanējumu.

Pasaules radio diena, kuras šīgada tēma ir "Radio un daudzveidība", pēc UNESCO dalībvalstu iniciatīvas tika pasludināta 2011. gadā, par tās datumu - 13. februāri - izvēloties dienu, kad dibināts Apvienoto Nāciju radio 1946. gadā. Apzinoties radio kā piemērotāko platformu vārda brīvības izpausmēm, savstarpējās cieņas un daudzkultūru izpratnes veicināšanai, UNESCO aicina izmantot to sabiedrības izglītošanai, akcentēja organizācijas LNK pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu