Tatarstānas prezidenta privātā lidmašīna par € 43 miljoniem (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TASS/Scanpix

Tatarstānas prezidents Rustams Minnihanovs regulāri izmanto privātu biznesa klases lidmašīnu “Falcon 8X”, kura maksā aptuveni trīs miljardus rubļu (43,3 miljonus eiro), atklājuši Krievijas Korupcijas apkarošanas fonda Kazaņas nodaļa.

Fonda speciālisti secinājuši, ka Minnihanova vizīšu galamērķi sakrīt ar vietām, uz kurieni lido minētā lidmašīna.

Piemēram, pagājušā gada 11.decembrī Minnihanovs bija vizītē Slovākijā, un šajā dienā Bratislavā nolaidās arī lidmašīna “Falcon 8X”.

Savukārt 25.novembrī Minnihanovs bija Abū Dabī, bet šajā dienā uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem bija izlidojusi minētā lidmašīna.

Kā norāda opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija dibinātais Korupcijas apkarošanas fonds, lidmašīnā “Falcon 8X” ir vietas 19 pasažieriem. Lidmašīnā ir arī duša, virtuve un atsevišķa guļamistaba.

Fona aktīvisti uzsver, ka lidmašīnas cena ir vairākas reizes lielāka par daudzu Tatarstānas mazo pilsētu gada budžetiem.

Lidmašīnas “Falcon 8X” izmantošanas izmaksas veido 150 līdz 200 tūkstošus rubļu (2200 līdz 2900 eiro) stundā.

2017.gadā izdevuma “Forbes” krievu valodas versija Rustama Minnihanova sievu Guslinu atzina par turīgāko Krievijas amatpersonu dzīvesbiedri.

Šajā gadā Guslina Minnihanova nopelnīja 2,361 miljardu rubļu, bet viņas vīra ienākumi attiecīgajā gadā veidoja 7,5 miljonus rubļu.

Guslinai Minnihanovai pieder uzņēmums “Lučano”, kas pārvalda viesnīcu, SPA kompleksu, restorānu un fitnesa klubu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu