KNAB veicis procesuālās darbības Rīgas domes Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldē (6)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
KNAB priekšnieks Jēkabs Straume
KNAB priekšnieks Jēkabs Straume Foto: Edijs Pālens/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) pārstāvji šodien veikuši procesuālās darbības Rīgas domes Īpašuma departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldē, informēja domē.

Rīgas domes vadība ir informēta par par "KNAB vizīti", un pārvaldes darbinieki sadarbojas ar izmeklētājiem un sniedz visu nepieciešamo informāciju, paziņoja pašvaldības pārstāvji.

Pašvaldības pārstāvjiem neesot informācijas par to, kāda procesa ietvaros ir veiktas šīs darbības.

Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs (GKR) uzsver, ka kopā ar pašvaldības uzņēmumu kapitāldaļu turētāju, pilsētas izpilddirektoru Juri Radzeviču (GKR) esot sāktas pārmaiņas domes uzņēmumos un nodibinājumos, mainot un uzlabojot to pārvaldību.

Pats Burovs Rīgas domē patlaban neatrodas, un aģentūrai LETA viņu sastapt neizdevās.

Savukārt LTV vēsta, ka darbības Īpašumu departamenta Komercdarbības nodrošinājuma pārvaldē saistītas ar KNAB nesen uzsākto lietu par iespējamu dokumentu viltošanu Rīgas tūrisma attīstības birojā.

KNAB portālam TVNET pavēstīja, ka ceturtdien tika veikta izņemšana iepriekš sākta kriminālprocesa ietvaros. Neviena persona neesot aizturēta.

No sīkākiem komentāriem birojs atturās.

Kriminālprocesa likumā teikts, ka izņemšana ir izmeklēšanas darbība, kuras saturs ir lietai nozīmīgu priekšmetu vai dokumentu atņemšana, ja izmeklēšanas darbības veicējam ir zināms, kur vai pie kā atrodas konkrētais priekšmets vai dokuments un tos nav nepieciešams meklēt vai arī tie atrodas publiski pieejamās vietās.

Jau ziņots, ka KNAB pēc RTAB direktora Guntara Grīnvalda iesnieguma ierosināts kriminālprocess par iespējamu dokumentu viltošanu. 4.februārī KNAB ieradās RTAB telpās, lai veiktu procesuālu darbību - izņemšanu, proti, KNAB darbinieki paņēma dokumentus.

Grīnvalds uzskata, ka dokumentu viltošana RTAB esot notikusi grupā un tajā esot iesaistīti pašvaldības iestādes pārējie valdes locekļi - RTAB valdes locekle Ieva Lasmane un Latvijas Restorānu biedrības prezidents un biroja valdes loceklis Jānis Jenzis, kā arī Rīgas mērs Oļegs Burovs (GKR) un, iespējams, arī "citi nodibinājuma dibinātāji, tiem to nezinot".

Grīnvalds iepriekš izjutis uzstājīgus mājienus, piemēram, par bijušās vadītājas Vitas Jermolovičas pieņemšanu atpakaļ darbā, pret ko asi savstarpējās sarunās iebildis un par to konsultējies ar KNAB.

Viņš atzīmēja, ka, neskatoties uz šo gājienu, viens no viņa pirmajiem darbiem esot bijis jaunas kārtības darbinieku pieņemšanai darbā ieviešana, "lai izskaustu jebkādu fiktīvu un pretlikumīgu darbinieku nodarbinātību".

"Diemžēl jau pāris mēnešus pēc jaunās kārtības stāšanās spēkā citi valdes locekļi to centās apiet un tālāk jau "sakārtot lietas" ar atpakaļejošiem datumiem un dokumentu viltošanu, iesaistot Rīgas mēru un tā biroju. Par šo epizodi tad šī gada janvāra vidū arī esmu vērsies KNAB, iesniedzot faktu apstiprinošus dokumentus," norādīja Grīnvalds.

Pēc viņa sacītā, šī situācija liek apšaubīt pašvaldības nodibinājuma dibinātāju vēlmi ieviest iestādē caurspīdīgu, godīgu un labas pārvaldības standartiem atbilstošu pārvaldību. "Tā vietā, lai valdes locekļi rādītu priekšzīmi darbiniekiem, tika sagrozīti dokumenti, lai Jenzi ar agrāku datumu ieceltu par nodibinājuma stratēģiskās attīstības direktoru, par ko viņam izmaksāta alga, kaut arī patiesībā līgums nav ticis noslēgts," teikts Grīnvalda paziņojumā.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu