Nosaukti nominanti Lielās mūzikas balvas kategorijā "Gada jaunais mākslinieks"

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Lielajai mūzikas balvai (LMB) kategorijā "Gada jaunais mākslinieks" nominēts pianists Edgars Cīrulis, soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un saksofonists Aigars Raumanis, informēja VSIA "Latvijas Koncertu" sabiedrisko attiecību speciāliste Rinta Bružēvica.

Pianists Cīrulis skolojies Rīgā un Dānijas pilsētā Olborgā, kur džeza klavierspēli un kompozīciju turpina apgūt Ziemeļvalstu meistaru vadībā. Dānijā dzīvojošā jaunā mūziķa radošajā biogrāfijā izceļama līdzdalība tādās džeza apvienībās kā "Ainavisti", "Equanimity Trio", "Skagerrak" un "Aisma". Pagājušā gada aprīlī klajā nāca viņa albumgrāmata "Aisma Book I". Tās pamatā ir Cīruļa un līdzautora Jāņa Ločmeļa kopīgi rakstītā pasaka par bērnību, kuru skaņās atveido mūziķi no Latvijas, Itālijas, Dānijas un Amerikas Savienotajām Valstīm.

Dziedātāja Grēvele-Skaraine skolojusies Varakļānos un Rēzeknē, kā arī Rīgas, Hāgas un Viļņas mūzikas augstskolās. Kaut arī vairākus gadus viņa ir "Collegium Choro Musici Riga" un Rietumeiropā bāzētās "Le Voci delle Grazie" māksliniece, aizvien biežāk Grēveles-Skaraines soprāns uzmanību piesaista solistes ampluā. Jūlija vidū Bauskas pilī notikušajā Kurzemes-Zemgales hercogu Ketleru laika mūzikas un mākslas festivālā "Vivat Curlandia!" izskanēja Grēveles-Skaraines veidotā programma "La Donna". Septembra sākumā "Rīgas Vēsturiskās mūzikas un dejas festivālā" kopā ar Māra Kupča vadīto baroka orķestri "Collegium Musicum Riga", atzinīgi novērtēts viņas sniegums vācu komponista Georga Frīdriha Hendeļa operas "Uzticīgais gans" koncertuzvedumā. Sekojot diriģenta Māra Sirmā redzējumam, oktobra sākumā Rīgas Svētā Jāņa baznīcā kopā ar kori "Latvija" viņa uzstājās Tālivalža Ķeniņa simtgades svinības, bet novembrī viņa piedalījās latviešu komponista Riharda Dubras operas "Suitu sāga" pirmizrādē koncertzālē "Lielais dzintars".

Saksofonists Raumanis mācījies Rīgā pie Oskara Petrauska un Arta Sīmaņa. Šobrīd viņš mācās Sibeliusa akadēmijā Helsinkos. Jaunais mākslinieks, kurš plūcis laurus vairākos vietēja un arī starptautiska mēroga atskaņotājmākslas konkursos, ir uzstājies gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs, kā arī Nīderlandē, Vācijā, Horvātijā, Polijā, Čehijā, Šveicē, Grieķijā, Rumānijā. Raumanis aktīvi koncertē ar saksofonu kvartetu "Atomos", "Baltijas Jūras saksofonu kvartetu" un "Trio Tresensus". Viņš ir muzicējis vadošo Latvijas orķestru sastāvos, kā arī solista ampluā saspēlējies ar "Sinfonietta Rīga", Lietuvas Nacionālo filharmonijas kamerorķestri un NBS putēju orķestri.

Lai veicinātu jauno mākslinieku izaugsmi, banka "BlueOrange" piešķirs speciālbalvu 1000 eiro apmērā kategorijas "Gada jaunais mākslinieks" laureātam tālākajai profesionālajai izglītībai.

Lielās mūzikas balvas pasniegšanas ceremonija notiks 25.februārī plkst.19 Latvijas Nacionālajā operā un baletā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu