Iedzīvotāji apvieno spēkus, lai izremontētu sirmgalvja dzīvokli Rīgā (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Filips Solovjovs

Sirmgalvis Jānis Rukmanis Lapu ielas dzīvoklī, Rīgā, mitinās jau teju 40 gadu, un pa šo laiku miteklī ne reizi nav ticis veikts remonts. Šobrīd pensionārs noticējis īstam brīnumam - pateicoties kaimiņiem, sākta akcija Jāņa dzīvokļa remontam, vēsta raidījums "4. studija". 

Jānis ir cilvēks ar speciālām vajadzībām - galvas traumas dēļ viņš sirgst ar epilepsijas lēkmēm. Dzīvokli viņam piešķīrusi pašvaldība, taču apstākļi tajā ir neapskaužami.

Reiz viņš lūdzis kaimiņus izpalīdzēt kādā uzdevumā, un kaimiņienes Elizabetes un viņas vīra Filipa acīm pavēries drūmais skats. 

"Viss izjucis, smaka briesmīga," notikušo atminas Filips. Visus šos gadus Jāņa dzīvoklī nav bijis siltā ūdens, plīts nav bijusi izmantojama, bet sienu apmetums izdrupis.

Kaimiņiem radusies doma palīdzēt Jānim atjaunot dzīvokli, un par šo ideju viņi pavēstījuši sociālajos tīklos. Ieraksts guvis lielu atsaucību: cilvēki ziedojuši gan naudu, gan materiālus, gan paši iesaistījušies remontdarbos, lai pensionārs varētu dzīvot cienīgos apstākļos.

Šobrīd remontdarbi rit pilnā sparā. Pats Jānis par notikušo ir aizkustināts un pateicīgs labdariem.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu