Pagājušajā diennaktī dzēsti 20 ugunsgrēki

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Pagājušajā diennaktī Latvijā dzēsti 20 ugunsgrēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) operatīvā informācija. Rīgā dzēstas 10 ugunsnelaimes, citās pilsētās četras, bet novados dzēsti seši ugunsgrēki.

Vakar plkst.9.51 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumu Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka deg vienstāva koka dzīvojamā māja 140 kvadrātmetru platībā. 

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies divi cilvēki. Plkst.15.40 ugunsgrēks tika likvidēts. VUGD uzsver, ka ēkā bija uzstādīts dūmu detektors.

Dienestā arī atgādina, ka no šā gada 1.janvāra visos mājokļos jābūt uzstādītiem dūmu detektoriem, bet privātmājās arī ugunsdzēsības aparātam. Ugunsdzēsības aparāts privātmājā noderēs neliela ugunsgrēka dzēšanai tā aizdegšanās sākuma stadijā. Vienlaikus jāatceras, ka ugunsdzēsības aparātu drīkst izmantot tikai tad, ja dzēšana nerada draudus veselībai un dzīvībai. 

Tāpat aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, lifta poga, skaidas, ledusskapis, elektrības sadales skapis, pagraba starpsiena, sodrēji ēku dūmvados, siltumnīca ar piebūvi, ēkas siena un jumts, kā arī bez uzraudzības uz ieslēgtas plīts atstāts piededzis ēdiens.

Diennakts laikā VUGD veicis 17 glābšanas darbus un saņēmis septiņus maldinošus izsaukumus.

Kopš gada sākuma valstī kopumā reģistrēti 563 ugunsgrēki, no tiem sešos gadījumos dega kūla. Ugunsnelaimēs cietis 31, izglābti 43, bet gājuši bojā 18 cilvēki.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu